Manchester City vill värva Pierre-Emerick Aubameyang

Skyttekungen på Pep Guardiolas önskelista

Pierre-Emerick Aubameyang är en hett eftertraktad man. Flera europeiska storklubbar har sedan länge jagat hans underskrift, och nu har även Manchester City gett sig in i jakten på spelaren.

Sedan Pierre-Emerick Aubameyang lämnade Saint-Etienne för Borussia Dortmund år 2013 har hans karriär gått spikrakt uppåt. Det blev ett hattrick i hans första ligamatch och efter det visade han gång på gång prov på fina kvalitéer. Men den här säsongen har varit hans bästa hittills med sina 36 mål på 42 tävlingsmatcher.

Hans insatser har inte gått obemärkt förbi, och trots att han har fyra år kvar på sitt kontrakt med Dortmund har rykten gjort gällande att Manchester United förhandlar om Pierre-Emerick Aubameyang och att Pierre-Emerick Aubameyang är på väg till Real Madrid. Även Arsenal och Paris Saint-Germain har nämnts som tänkbara klubbadresser för gabonesen. Nu ger sig ännu en klubb in i jakten på hans signatur.

Manchester City ute efter anfallaren

Det är franska Le 10 Sport som skriver att Manchester City vill värva 26-åringen. Sedan länge står det klart att Pep Guardiola tar över Manchester City efter säsongen och anfallaren sägs toppa tränarens önskelista. Andra spelare som Guardiola uppges vilja locka över till Etihad Stadium är Manuel Neuer, Thiago Alcantara och Andres Iniesta.

Öppnat för fortsättning i Dortmund

Tidigare i år kunde ”Auba” själv avslöja att han kan tänka sig att stanna på Signal Iduna Park, trots att han framförallt lockas av möjligheten att en dag spela i Real Madrid

– Dortmund är en stad som är helt galen i fotboll. De senaste åren har vi haft det högsta publiksnittet i Europa. Staden är säker och min familj känner sig hemma. Jag har aldrig gjort en hemlighet av att jag en dag vill spela för Real Madrid, men jag har inte heller förlängt mitt kontrakt med BVB till 2020 utan en anledning. Jag trivs väldigt bra här, sa han i en intervju med Kicker.

Missa inte Manchester City mot Paris SG nu på tisdag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply