Manchester City vill värva Moussa Dembélé

Manchester City vill värva Moussa Dembélé

Moussa Dembélé på Citys radar

Pep Guardiola och hans Manchester City vill sno åt sig Moussa Dembélé framför ögonen på FC Barcelona som också jagar spelarens underskrift i vinter.

Manchester City är beredda att göra vad som krävs för att värva Moussa Dembélé från skotska Celtic i vinter, det skriver flera engelska tidningar under lördagsförmiddagen. Spelaren som även jagas friskt av FC Barcelona har stått för 17 mål och fyra assist på 31 matcher sen han anslöt till den grönvita klubben och detta med endast 20 år fyllda.

Pep Guardiola ser positivt på att värva unga spelare, precis som Barcelona, och det kommer bli en kamp mellan de båda storspelarna då Dembélé är en spelare som har många år framför sig inom den europeiska toppfotbollen. I dagens läge är det Manchester City som ser ut att vara närmast att värva anfallaren från den skotska klubben då man behöver en anfallskollega till Sergio Agüero längst fram.

Barcelona sägs redan ha börjat agera för att vara säkra på att man kan knyta till sig spelaren under vinterfönstret och en eventuell affär kommer  kosta de spanska giganterna en stora summa, detta då Celtic siktar på att slå klubbens transfersrekord som för närvarande ligger på sex miljoner pund från försäljningen av Chris Sutton, även John Hartson kostade lika mycket.

SE ÄVEN: Fem misstag Pep Guardiola gjort i Manchester City

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply