Manchester City vill värva Gianluigi Donnarumma – för 150 miljoner euro

Manchester City vill värva Gianluigi Donnarumma - för 150 miljoner euro

Donnarumma kan lämna Milan i sommar

Den italienska målvakten ser ut att komma allt närmare en flytt från AC Milan och nu ryktas Manchester City vilja köpa honom, för rekordsumma.

Att Gianluigi Donnarumma lämnar Milan för spel på annat håll blir allt klarare. Den italienska storklubben sägs inte göra den ansträngning som krävs för att hålla kvar spelaren samtidigt som målvaktens agent Mino Raiola öppnat för en affär. 18-åringen har kontrakt med den italienska storklubben till och med sommaren 2018 men kan alltså lämna redan nu, med ett år kvar på kontraktet.

Det är den italienska tv-kanalen Sky Sports som kommer med uppgifter om supertalangen och man nämner även den senaste klubben som visat intresse för Donnarumma. Enligt tv-kanalen vill Manchester City ersätta Claudio Bravo med tonåringen och detta till rekordsumma. Enligt uppgifter ska Pep Guardiola och den engelska klubbledningen vara villiga att erbjuda mellan 120 och 150 miljoner för en värvning i sommar. En eventuell övergång skulle göra Donnarumma till världens dyraste spelare före Paul Pogba som skrev på för Manchester United förra sommaren.

Anledningen till att Mino Raiola tvekar på spelarens framtid på San Siro är då klubben håller på att köpas upp men ännu sägs planerna för spelaren inte vara konkreta. Raiola, som bland annat även representerar spelare som Zlatan Ibrahimovic och Mario Balotelli har tidigare gått ut och kritiserat Milan för hur klubben behandlat målvakten.

I Milans nästa match i Serie A spelar man mot Pescara, detta den 2 april.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply