Manchester City först i jakten på Tottenhams Eric Dier

Manchester City först i jakten på Tottenhams Eric Dier

Eric Dier kan lämna Tottenham – för ligakonkurrenten

Enligt engelsk media kan Londonklubbens mittfältare vara på väg att lämna White Hart Lane, detta för att gå till Manchester City som sägs ligga bäst till för en värvning av Dier.

Eric Dier anslöt till Tottenham från den portugisiska storklubben Sporting Lissabon för drygt två och ett halvt år sen för en liten summa och har sedan dess endast blivit bättre och bättre, något som gjort att prislappen på fem miljoner euro anses vara väldigt billigt. Mittfältaren, som på senare tid även fått spela i försvarslinjen har denna säsong stått för flera fina insatser vilket gjort att storklubbarna börjat rikta ögonen mot spelaren som blir 23 år om exakt en månad.

Enligt flera medier från de brittiska öarna, bland annat Daily Express sägs Manchester City leda i jakten på att värva spelaren, detta före både stadsrivalerna Chelsea samt den tyska storklubben Bayern Munchen. Det är oklart hur mycket Pep Guardiola och Citys klubbledning är beredda att betala för spelaren men det kommer inte bli någon lätt uppgift att köpa loss Dier som så sent som i somras skrev på ett nytt kontrakt med Spurs.

Även en talesperson för bettingbolaget Ladbrokes har uttalat sig om en eventuell flytt.

– Det är inte optimalt för Dier och Pochettino i Tottenham denna säsong och det är Manchester City som ser ut att kunna dra fördel av det hela.

Förra säsongen var Dier fenomenal på mittfältet tillsammans med Dele Alli men värvningen av Victor Wanyama har gjort att Dier får placeras i backlinjen där han för närvarande spelare som ersättare för skadade Toby Alderweireld. Totalt har det blivit över 100 matcher i Tottenham sen ankomsten i juli 2014 och då hans nuvarandra kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2021 ser det inte ut att finnas några som helst planer på ett klubbyte.

Mauricio Pochettino förnekar affär

Rykten om en Dier-flytt till Manchester City går hett om öronen och nu har även lagets tränare Mauricio Pochettino uttalat sig om ryktena, som han förkastar.

– Jag vet att det finns mycket rykten, men han tillhör Tottenham till hundra procent. Jag är väldigt viktig för oss och då han skrev nytt kontrakt efter EM bevisar det att han vill stanna här. Det finns ingen tvekan om att han kommer stanna på White Hart Lane, avslutade argentinaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply