Malmö tog sin tredje raka seger

Efter två raka 3-0-segrar fick Malmö FF nöja sig med 1-0 i den tredje omgången av Allsvenskan när Gefle besökte Swedbank Stadion under lördagseftermiddagen. Markus Rosenberg blev matchvinnare när han nickade in Guillermo Molins inlägg i den 63:e minuten.

Gefle inledde piggt och hade en farlig chans när debutanten Dardan Mustafa hade ett farligt skott som fastnade på försvarare. Efter en kvart tog Malmö över matchen allt mer och de tryckte tillbaka Gefle i planen ordentligt.

Magnus Eriksson slog först en frispark som studsade upp i stolpen och sedan fick han ett jätteläge på Emil Forsbergs passning snett inåt bakåt. Avslutet lämnade dock mycket att önska eftersom det smet över ribban när det borde blivit mål.

Markus Rosenberg blev visserligen matchhjälte för Malmö, men han kunde gjort mål redan tre minuter innan han hittade nätet. Han blev helt fri med Emil Hedvall i gästernas mål efter Markus Halstis passning, men nyförvärvet från West Bromwich sköt tätt utanför. Målet kom istället lite senare när han var först på Guillermo Molins inlägg och nickade in 1-0, otagbart bakom Hedvall.

Gefle orkade inte resa på sig efter det baklängesmålet och de var knappt inne i offensivt straffområde på hela andra halvlek. MFF kunde gjort både 2-0 och 3-0 men de hade inte full koncentration i avsluten och fick därför nöja sig med en uddamålsseger.

Vinsten var Malmös tredje raka i årets upplaga av Allsvenskan och befäste deras position som serieledare. För Gefle går det tyngre – de har bara fått med sig en poäng på tre matcher och ligger tolva av sexton lag.