Malmö klara för Champions League-gruppspel (!)

Kan Malmö ha någonsin kunnat drömma om en bättre start i en direkt avgörande match till Champions League än den de fick ikväll? Tveksamt, om inte nej.

För MFF rivstartade matchen, och redan efter tio minuter kom Magnus Eriksson en mot en med Salzburg-målvakten Peter Gulacsi. Men bollen stack iväg framför Erikssons fötter och han förstod direkt att han kommer aldirg hinne chippa, eller alternativt runda målvakten. Så smart som han är fick han fram foten och skickade iväg bollen åt sidan, vilket därför medförde att Gulacsi endast träffade Eriksson vid utrusningen.

Domaren blåste för straff. Rosenberg stegade fram, och tryckte säkert upp bollen högt mitt i mål.

Och bara minuter senare var det dags för dagens hjälte, Eriksson, att träda fram igen. Denna gång på ett någorlunda spektakulärt sätt. En bra bit utanför straffområdet befann han sig, och bollen kom studsandes mot honom. En snabb kik gav honom vetandet om att Salzburg-keepern befann sig långt ut från målet. Där och då, i ren impuls, bestämde han sig för att skjuta. En härlig träff med en underbar båge senare visade resultattavlan 2-0.

Malmö FF, från Sverige, ledde helt plötsligt den avgörande matchen mot Champions League-gruppspel med 2-0. Efter endast 19 minuter.

Skåningarna fortsatte att slita som vargar och höll igen, och Salzburg blev aldrig riktigt superfarliga.

I den 83:e minuten fick Simon Kroon ett friläge från i princip ingenting, och han sprang ned mot högersidan av straffområdet. Där tittade han upp och hittade en viss Markus Rosenberg som hade i stort sett öppet mål. Men den rutinerade anfallaren väntade ut både målvakt och försvarare innan han enkelt puttade in bollen i mål.

Malmö FF har år 2014 tagit det enorma steget in i Europas finrum, Champions League.