Malmö FF vann svenska Supercupen

Malmö FF kunde ta hem titeln efter två mål av Emil Forsberg

De svenska mästarna Malmö FF slog under söndagskvällen IFK Göteborg i Supercupen och det var skåningarna som tog taget direkt.

Emil Forsberg inledde med att göra 1-0 i en period där Malmö förde spelet och hade ett ganska övertag. Men Göteborg skulle komma tillbaka och kunde kvittera genom Philip Haglund som med en riktig kanon i krysset gjorde 1-1 bakom en chanslös Johan Dahlin.

Malmö skulle åter ta ledningen och detta efter en väldigt fin famspelning. Efter att en Göteborgspelare avslutat rakt på Johan Dahlin kunde Malmömålvakten skjuta en utspark fram till Göteborg straffområde där Emil Forsberg kunde lobba in 2-1 över en chanslös John Alvbåge i Göteborgsmålet.

Göteborg gav inte upp och skulle återigen kvittera. Det gjorde man efter en snabb omställning där Sam Larsson drev upp bollen mot Malmös straffområde och kunde med en väl avvägd passning assistera Lasse Vibbe.

Detta var dock Malmös kväll och vem skulle avgöra om inte guldhjälten Guillermo Molins. Med 91 minuter spelade fick anfallaren bollen utanför straffområdet och efter ett par försök fick han iväg ett hårt skott som John Alvbåge inte kunde hålla emot och bollen styrdes på målvaktens knogar in i mål.

Malmö vann matchen med 3-2 och tog sin andra titel för säsongen.