Malmö FF ansöker om laglig bengalbränning

Malmö FF har sökt tillstånd om bengaler i Allsvenskan

En av de hetaste debatterna i svensk fotboll 2015 har varit om bengaler ska vara tillåtet i Allsvenskan eller om det ska förbli förbjudet. Nu har Malmö FF tagit ett kliv i debatten och ansökt om laglig bengalbränning den 17:e oktober.

Den 17:e oktober tar Malmö FF emot Kalmar FF i Allsvenskan. Matchen är oerhört viktig för Malmö FF i kampen om en Europaplats till nästa säsong efter en fiaskosäsong i Allsvenskan på grund av sitt favoritskap. Till matchen mot Kalmar kan vi få ännu en krydda i grytan på Swedbank Stadion – bengaler.

Malmö FF bekräftade på tisdagen att man har skickat in en komplett ansökan till polisen om lagligt brännande av bengaler.
– Det här är något som vi har jobbat på ett tag. Vi vill veta vilka förutsättningar som finns för legal pyroteknik och nu har vi kommit så långt att vi har formulerat en ansökan tillsammans med MFF Support. Det är den som vi skickat in till polisen, säger klubbens vd Niclas Carlnén. 

Niclas Carlnén tror att polisen godkänner ansökan

Hur bedömer du era chanser att få ett tillstånd?
– Eftersom informationen är bristfällig om kraven har vi gått på det som är känt. Det vill säga det testet som FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut) gjorde. Vi har valt den produkten, Ikaros alltså, som är testad och där det finns mest information. Det är ganska liten rökutveckling i jämförelse med andra produkter. Grunden är att det ska vara genomförbart så att det är säkert för alla på arenan.

Brännandet av bengaler ska alltså ske före avspark och röken ska ha försvunnit till 16:00, avsparkstiden, vilket innebär att avsparken inte kommer skjutas om om MFF:s beräkningar är korrekta.

– Vi har lämnat in en komplett ansökan med tidpunkter, riskavstånd, utbildning och så vidare. Det finns en arbetsbeskrivning för hela arrangemanget som även innehåller utbildning för de som ska hålla i pjäserna. Sen finns en skiss över läktaren ur säkerhetssynpunkt. Det är planerat i detalj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply