Mållöst på St James’ efter dramatisk avslutning

Newcastle inledde Premier League-säsongen med en storförlust (0-4) borta mot Manchester City medan West Ham hemmabesegrade nykomlingarna Cardiff med 2-0. Nu fick Alan Pardews mannar göra sin hemmapremiär i ligaspelet när Sam Allardyces manskap kom på besök till St James’ Park under lördagen.

Noterbart är att Pardew var manager för West Ham 2003-2006, medan Allardyce hade en kort sejour i Newcastle 2007-2008. Båda coacherna fick alltså möta de lag som de tidigare varit ansvariga för. West Ham-mittbacken Winston Reid var först nära att göra självmål och en kvart senare var han nära att sätta bollen i rätt mål, men båda gångerna gick bollen utanför.

I övrigt var första halvlek händelsefattig och publiken bjöds bara på en del halvchanser. Den andra halvleken inleddes i högre tempo men båda lagen hade fortfarande svårt att komma fram till de heta målchanserna. Efter en knapp timme var Kevin Nolan nära att nicka in 0-1, men West Ham-kaptenen fick bollen på axeln efter nyförvärvet Stewart Downings fina inlägg och avslutet blev missriktat.

Sju minuter före full tid kom matchens dittills bästa målchans. Matt Jarvis tog sig ner längs vänsterkanten och slog ett inlägg som inte nickades undan bättre av Newcastle än att bollen hamnade hos inbytte Joe Cole, som drog på ett skott som gick tätt utanför stolpen.

Modibo Maiga hade ett skott i mål för West Ham i slutminuterna, men det blev korrekt bortdömt för offside. På stopptid, i den 92:a minuten, kom matchens allra bästa chans. Sammy Ameobi slog ett inlägg från vänster, Jussi Jääskeläinen halkade till, bollen tog i stolpen och inbytte Yoan Gouffran fick helt öppet mål från nära håll. Men fransmannen sköt över ribban och matchen slutade 0-0.

Både Jääskeläinen och målvaktskollegan Tim Krul i Newcastle fick alltså hålla nollan. Det var andra raka nollan för West Ham, medan Newcastle fortfarande inte gjort något mål i Premier League den här säsongen. Efter två omgångar har lagen fyra respektive ett poäng.