Mållöst på Olympia

Hemmalaget styrde spelat från början och radade upp ett par fasta situationer, som höll på att resultera till mål. Norrköping låg och väntade på HIFs bolltapp och högg direkt på kontringar.

Peking växte in i matchen och fick första halvleks bästa chans fick Christoffer Nyman, efter att Isaac Thelin turligt fick fram sin passning i HIFs straffområde. Men skottet gick högt över från bara några meters avstånd.

Bägge lagen trummade på och ville ta tag i taktpinnen i andra halvleken, men den riktiga målchansen uteblev. Man kan tänka sig att det sakades en Thorvaldsson eller en Bedoya denna eftermiddag. Thorvaldsson som tidigare har lämnat för nykomlingarna i turkiska högsta ligan. Konyaspor.

Matchen slutade alltså 0-0. Och formen som HIF hade tidigare har helt försvunnit. De hade även en rekordchans idag, då de kunde ha gjort mål i 40 raka matcher. Men den uteblev.