Mållöst på Nya Parken i Norrköping

Det var ett IFK Norrköping med enorma skadebekymmer som tog emot Superetta-klubben Landskrona BoIS på Nya Parken i Norrköping under förmiddagen. Nikola Tkalic, James Frempong, Rawez Lawan, Bobbie Friberg Da Cruz samt Gunnar Thorvaldsson saknades alla i hemmalaget samtidigt som Morten Skjönsberg och Mathias Florén även var osäkra till spel.

I Landskorna-lägret såg skadesituationen betydligt bättre ut och istället var det stora omtalsämnet om försäsongens succéman, Alexander Nilsson, skulle fortsätta på den inslagna vägen uppe på topp där han har storspelat.

Matchen startade som befarat klockan 13:00 och inledningsvis var det en relativt chansfattig tillställning. Inte förens den tjugotredje spelminuten hettade det till lite i matchen och det var när Isaac Thelin nickade bollen över mål från ett bra läge. Annars hände det inte så överdrivet mycket mer i den första halvleken och därmed gick lagen in i halvtidspausen med ett 0-0-resultat.

Andra halvleken startade och ganska omgående fixade Norrköping fram några heta lägen – som däremot inte gav resultat. Istället fortsatte man att nöta på samtidigt som Landskrona spelade disciplinerat defensivt och satsade på snabba omställningar.

Ju mer klockan tickade på mot nittio minuter så tog ’Peking’ över allt mer och under slutminuterna var det en total dominans där man tröck på och gick för ett segermål. Men målet kom inte, trots ett flertal fina lägen och därmed slutade matchen mellan IFK Norrköping och Landskrona BoIS broderligt 0-0.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply