Mållöst på Gamla Ullevi

Det var ett möte mellan två guldaspiranter på söndagskvällen. Hemmalaget IFK Göteborg gästades av IF Elfsborg på ett välfyllt Gamla Ullevi.

Elfsborg inledde piggast och hade ett stort bollinnehav. Göteborg bjöd inte på någon sprakande offensiv utan såg till att ligga rätt i sina positioner och ligga på kontring. Inget av lagen lyckades vaska fram de heta målchanserna och den första halvleken slutade mållöst.

Det skulle dröja 55 minuter innan den första jättemöjligheten skapades. Efter ett väggspel fick Elfsborgs Viktor Claesson ett jätteläge men hans vänsterskott tog i stolpens insida. Förutsättningarna skulle ändras kraftigt när Elfsborgs mittfältare Marcus Rohdén fick syna det röda kortet tre minuter senare.

Trots detta blev det inga fler mål. Blåvitt lyckades inte mäkta med att skapa någon riktig forcering och matchen slutar 0-0. Elfsborg gör en bra insats och Boråslaget går upp på 14 poäng, två färre än ettan Malmö. Göteborg hittar vi på 6:e plats med 12 inspelade poäng.