Målfest på Nya Parken när Norrköping vann

Efter sju minuter fick förra årets skyttekung i Norrköping, Thorvaldsson en perfekt passning av Imad Khalili och inne i straffområdet sköt han ett distinkt skott tätt intill stolpen. Thorvaldssons fjärde mål denna säsong.

Efter målet kontrollerade Norrköping matchen ett tag och skapade fler chanser, men i den 24 minuten skruvade en Häckenspelare in en frispark i straffområdet där mittbacken Fredrik Björk nicktouchar den, vilket gjorde att Norrköpingmålvakten Andreas Lindberg var tvungen till en jätteräddning.

När Norrköping trodde att dem skulle få en hörna, tog Källqvist bollen och skickade långt på Moestafa El Kabir som kom i ett friläge och gjorde inget misstag. 1-1 i den 28 matchminuten. Målet gjorde att matchen öppnade upp sig och det blev målchanser i nästan vart enda anfall.

2-1 efter bara några minuter till Norrköping efter att Khalili kommit rent mot Källqvist efter en miss i uppspelet.

Tio minuter in i andra halvlek placerade Khalili in sitt andra mål i matchen efter bra passningsspel fram till målet. Efter en fin prestation av Thorvaldsson i straffområdet lite senare, gjorde han sitt femte mål denna säsongen från straffpunkten. Då Wahlström drog honom i tröjan, efter han blivit uppsnurrad.

Målfesten fortsatte genom att El Kabir som nickade in Häckens nästkommande hörna och 4-2 var ett faktum.

En match på Nya Parken som innehöll mängder av målchanser åt båda hållen. Men Thorvaldsson och Khalili tillsammans med den mycket duktiga målvakten Lindberg fixade segern åt IFK Norrköping som går upp på en tillfällig fjärdeplats.