Malaga utklassade Real Betis

Malaga fortsatte sin finfina säsongsinledning genom att köra över Real Betis på La Rosaleda. Pellegrinis mannar hade inför matchen elva poäng och man visste att fullpott skulle behövas om man ville hänga med Barcelona i toppstriden.

Från startskottet tog Malaga kontroll över matchen. Real Betis såg ovanligt loja ut och det skulle straffa sig för dem grönvita. Efter drygt en kvart spelad hängde inte Real Betis-försvaret med och man drog på sig en straff. Joaquin gjorde inga misstag då han säkert satte dit 1-0 från elva meter.

Den evigt kvicka Saviola skulle också få göra ett mål då han kyligt satte dig 2-0 efter en halvtimme spelad.

Real Betis försökte komma tillbaka in till matchen, men Caballero stoppade alla försök. Halvleken slutade 2-0 och Malagas ledning såg rätt så stabil ut vid detta tillfälle.

I den andra halvleken så visade Real Betis-försvaret sin klumpighet igen då man ännu en gång drog på sig en straff. Denna gång skulle dock inte Joaquin få äran att ta straffsparken, för den tog Amayo hand om. Utan några problem satte han straffen och 3-0 var ett faktum.

Med bara en kvart kvar att spela skulle publikfavoriten Isco sätta den definitiva spiken i kistan efter att han blivit fint framspelad av Santa Cruz.

Malaga ligger nu tvåa i tabellen med bara ett ynka poäng bakom ligaledarna Barcelona.