Málaga sköt upp Atléticos segerfest

Det var bäddat för fotbollsfest i Spanien när den 37:e omgången av La Liga spelades. På Estadio Vicente Calderón i Madrid tog ligaledarna Atlético Madrid emot Málaga i hopp om att bli ligamästare i den näst sista omgången.

Atlético började bäst och David Villa var en ribbträff från att ge Madridlaget ledningen. Istället skulle Málagas Samu göra 0-1 20 minuter in i den andra halvleken. Situationen uppstod efter ett försvarsmisstag av Miranda som stod för en dålig rensning och tillslut gick bollen fram till Samu som kunde lobba in de blåvitas ledningsmål bakom Courtois.

Toby Alderweireld kvitterade för Atlético med dryga kvarten kvar efter nick på hörna men Atlético lyckades inte att få in bollen trots flera chanser bland annat av Adrián.

Istället väntar den avgörande matchen nästa helg när Atlético reser till Barcelona för att spela ligans sista match på Camp Nou. För Atléticos del vinner man La Liga vid vinst eller ett oavgjort resultat. Barcelona måste vinna matchen för att bli ligamästare.