Lukas Podolski öppnar för MLS – med Bastian Schweinsteiger

Podolski och Schweinsteiger närmar sig MLS?

Enligt Galatasarays anfallare Lukas Podolski kan han komma att spela i MLS inom kort, detta tillsammans med landsmannen Bastian Schweinsteiger.

Lukas Podolski och Bastian Schweinsteiger spelade under en längre tid tillsammans i det tyska landslaget. Nu kan de båda återförenas, detta efter att Podolski berättat att han kan tänka sig att spela i MLS i framtiden tillsammans med Schweinsteiger.

Enligt TMW har Podolski uttalat sig om framtiden samtidigt som han även fick se sin syn på Schweinsteigers situation i Manchester United.

– Att få spela i USA hade varit ett bra ställe för vår personliga utveckling och även det perfekta stället för våra barn. Jag tror det skulle vara möjligt att spela i MLS tillsammans med Schweinsteiger. Angående hans situation i United? Det som händer är väldigt fult gjort av Mourinho. Det är inte rättvist att skicka ner en spelare till B-laget. En tränare bör alltid ha dörren till förstalaget öppen för samtliga spelare som tillhör klubben, säger Podolski som med sina 31 år gör sin andra säsong i Galatasaray dit han kom 2015.

Bastian Schweinsteiger kräver monstersumma för att lämna United

Schweinsteiger ser inte ut att ha någon framtid i United, därför försöker klubben nu komma fram till en lösning som innebär att de kan avsluta Schweinsteigers kontrakt och gå skilda vägars skriver Squawka. Han står under kontrakt med Manchesterlaget till 2018 men har blivit tillsagd av Mourinho att han inte har någon framtid i klubben. Schweinsteiger sägs tjäna ungefär 150 000 pund i veckan och han skall vilja ha resten av sin deal betald för att han skall lämna klubben. Detta innebär att United behöver betala ut ungefär 13,8 miljoner pund till mittfältaren, men de är hoppfulla om att kunna förhandla med och nå fram till en överenskommelse med Schweinsteigers representanter.

Läs mer om MLS i USA

Här kan du läsa mer om amerikanska fotbollsligan Major League Soccer:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply