Liverpool vill lösa målvaktsproblemet med Diego Lopez

Liverpool vill lösa målvaktsproblemet med Diego Lopez

Diego Lopez från Espanyol och Milan kan lösa Liverpools problem

Liverpool går som tåget i ligan och ligger på en andraplats, men det är mer på grund av ett bra offensivt spel snarare än ett bra försvarsspel. Deras största problem är kanske målvaktsposten och lösningen kan heta Diego Lopez som imponerar i Espanyol.

I somras inhandlade Liverpool en stor målvaktstalang i Loris Karius från Mainz och man hade stora förhoppningar att han skulle kunna ersätta en väldigt ifrågasatt Simon Mignolet. Tyvärr har Karius fortsätt minst lika svajigt som Mignolet och till och med blivit petad av belgaren den senaste månaden. Målvaktsposten är fortfarande ett stor problem i Liverpools kamp mot ligatiteln och en ny målvakt är nästan ett måste.

Det ryktas om att Mignolet kommer få fortsatt förtroende och ett nytt kontrakt rapporterar vissa medier. Den bästa lösningen hade nog ändå varit att hitta en ny, bättre målvakt som inger säkerhet till försvaret som man också letar förstärkning till. Lösningen kan bli Diego Lopez som imponerar väldigt mycket i Espanyol, dit han är utlånad till från Milan.

Komplex situation

Diego Lopez är utlånad från Milan till Espanyol och med tanke på hur bra han har varit i Spanien lär Espanyol inte vilja släppa honom mitt under säsongen. Därför skulle Liverpool behöva betala både en summa till Espanyol och en till Milan för att få loss Lopez i januari. Ett alternativ är att man lånar ut Karius eller Mingolet till Espanyol istället.

Det är Daily Star som kommer med uppgifterna om att Diego Lopez hade varit ett bra alternativ för Liverpool med tanke på målvaktens erfarenhet och säkerhet, något som varken Karius eller Mignolet har visat under säsongen.

LÄS MER OM LIVERPOOL PÅ SILLYSEASON
– Liverpool löner och lönelista.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply