Liverpool nära värvning av Leicesters Ben Chilwell

Liverpool nära värvning av Leicesters Ben Chilwell

Den unge talangen har bortprioriterats

Liverpool är mycket nära att lägga ett bud på Leicesters unge Ben Chilwell och den engelske U-21landslagsmannen kan överlägga budet då speltiden hos mästarna har varit knapp.

Liverpool tänker ge det ett sista försök att värva Leicesters unge och mycket lovande Ben Chilwell, detta enligt rappporter ifrån England och bland annat The Sun. Liverpool skall sedan tidigare ha varit intresserade av den unge försvararen och försök att ro åt sig vänsterbacken utan några större framgångar. Jürgen Klopp sägs vara väldigt benägen av den engelske U21-landslagsmannen och det sägs att Brad Smith är på väg till Bournemouth i en affär som skall bereda mer plats åt Chilwell.

Chilwell har ett nytt femårskontrakt med Leicester på bordet, men Liverpool sägs vara hyfsat säkra på att de kan övertala honom att gå till Anfield istället, detta då den unge vänsterbacken lämnades i skuggorna på King Power stadion i efterdyningarna av Leicesters mästartitelvåg, efter att inte ha fått komma till insats i klubbens segertåg. Klopp däremot ser på Chilwell som en Liverpoolspelare för en lång tid framöver och ryktena säger att han kommer erbjuda runt 8 miljoner pund för försvararen samt en liknande längd på kontraktet.

Chilwell kom till insats under helgen när Leicester spelade vänskapsmatch mot skotska Celtic men under förra säsongen fick han ingen speltid och skickades iväg till Huddersfield på lån. I Championshipklubben blommade han ut och återvände därför till Premier Leaguemästarna med en förhoppning om att kunna ta sig in i seniorlaget under säsongen.

Liverpool har haft koll på Chilwell under flera månader och spelaren vet att intresset är genuint. Leicester vet dock också att det är ett hot och vill att spelaren skriver på för dem istället.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply