Liverpool nära att värva Ragnar Klavan

Liverpool nära att värva Ragnar Klavan

Jürgen Klopp förstärker försvaret med Augsburg-backen

Liverpool närmar sig en värvning av Augsburgs estländske mittback Ragnar Klavan. 30-åringen kostar runt 48 miljoner kronor och värvas in av Jürgen Klopp för att erbjuda större bredd i mittförsvaret.

Den 30-årige mittförsvararen Ragnar Klavan är på väg att lämna Bundesliga-klubben Augsburg till förmån för Liverpool. Den estniske landslagskaptenen, med 112 A-landskamper på meritlistan, värderas till £4,2 miljoner (cirka 48 miljoner kronor) och ser ut att bli lösningen på Liverpools mittbacksbrist. Detta rapporterar bland annat The Guardian. Källor till Sky Sports rapporterar också att en övergång är nära förestående.

Brist på mittbackar efter försäljningar och skador

Både Martin Skrtel (såld till Fenerbahce) och Kolo Touré (frisläppt) har lämnat Anfield under sommaren, samtidigt som Mamadou Sakho och Joe Gomez är hälskadade och missar inledningen på säsongen. Detta har fått managern Jürgen Klopp att gå ut på transfermarknaden och leta efter ett billigt alternativ som tillfälligt kan fylla luckan i hjärtat av försvaret.

Liverpool och Augsburg möttes i sextondelsfinalen av Europa League förra säsongen och Klavan imponerade då tillräckligt mycket för att locka till sig intresse från Merseyside-klubben, som nu ser ut att värva honom. Liverpool vann dubbelmötet med sammanlagt 1-0.

Klavan skulle bli sommarens fjärde värvning

För tillfället är Joel Matip (nyförvärvet från Schalke 04) och Dejan Lovren de enda skadefria mittbackarna i Liverpools A-lag och även Matip lämnade planen med en fotledsskada i söndagens 2-0-vinst mot Wigan Athletic. Klopp försäkrade senare om att det inte var några bekymmer med Matip, men managern är också väl medveten om att hans försvar behöver förstärkning.

Om Liverpool värvar Ragnar Klavan blir det Jürgen Klopps fjärde värvning i sommar efter mittbacken Matip, målvakten Loris Karius (Mainz) och yttern Sadio Mané (Southampton). Klavan har tidigare representerat klubbar som AZ Alkmaar, Heracles och norska Vålerenga.

SE ÄVEN: Balotelli kan lämna Liverpool för Kina

SE ÄVEN: Fem saker alla Liverpool-fans bör veta om Sadio Mané

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply