Liverpool lägger bud på Andrea Belotti

Liverpool lägger bud på Andrea Belotti

Jürgen Klopp vill värva Andrea Belotti från Torino

Enligt både engelsk och italiensk media har Jürgen Klopp blickarna på Torinos 22-årige anfallare Andrea Belotti som imponerat denna säsong.

Andrea Belotti anslöt till Torino från Palermo under 2015 och har under sin tid i Turin-klubben imponerat på den italienska fotbollspubliken. Det är dock inte bara publiken i hemlandet som fått upp ögonen för Belotti, även Liverpools tränare Jürgen Klopp ska ha följt spelaren under en tid och nu kommer bland annat Daily Express med uppgifter om att The Reds lagt ett bud värt 19,5 miljoner pund på spelaren.

 

En eventuell övergång skulle komma att ske under det kommande transferfönstret i vinter men man är inte ensamma om att vilja köpa loss 22-åringen. Även Arsenal ska vilja värva spelaren men det är oklart hur pass långt Arsene Wenger är beredd att gå med tanke på att Belotti är oprövat i någon storklubb eller samtidigt som han inte presterat under en längre tid.

Jagar även Fabian Schär

Redan under tiden i Basel hade Liverpools tränare Jürgen Klopp ögonen på Fabian Schär, som då var en tongivande spelare i laget som vann den schweiziska ligan tre säsonger i rad. Någon flytt till Klopps dåvarande lag Dortmund blev det dock inte för 24-åringen, som i stället valde Bundesligakonkurrenten Hoffenheim inför säsongen 2015. Nu uppger Daily Star att Klopp ska vara fortsatt intresserad av mittbacken.

Enligt den engelska tidningsblaskan ska Liverpool vilja värva in backstjärnan redan i januari, något som kan bli svårt då Hoffenheim inte uppges vara beredda att släppa den schweisiske landslagsmannen förrän i sommar. Prislappen uppges ligga på 9 miljoner euro, en överkomlig summa för Liverpool som lyckades knyta åt sig Schalke-backen Joel Matip gratis i somras.

SE ÄVEN: 10: Kändisar som hejar på Liverpool

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply