LISTA: Tio glödheta Serie A-spelare på transfermarknaden

Pogba till Inter

Dessa spelare kan mycket väl byta klubbadress i sommar

Den italienska högsta divisionen i fotboll, Serie A, kryllar av lovande talanger och redan etablerade stjärnor. Juventus som tog hem ligatiteln och en plats i finalen av Champions League, har redan signerat både Paulo Dybala och Sami Khedira. Men samtidigt har Carlos Tevez, Arturo Vidal, Andrea Pirlo och Paul Pogba ryktats bort från Turin. I Milan förväntas stora förändringar ske och en fråga där är om Nigel De Jong stannar eller inte. Och vad händer med Radja Nainggolan? Se & Spela på fotboll =>

Vi på Silly Season Sverige har tagit en liten titt på ett par namn som vi tror kan bli väldigt aktuella, eller åtminstone väldigt omtalade, gällande en flytt den här sommaren. Ett tips är att ni även tar en titt på listan med tio klara övergångar från början av juni!

LISTA: Tio glödheta Serie A-spelare på transfermarknaden

Carlos Tevez

Kommentar: Juventus tog hem ligatiteln, cuptiteln, men fick se sig besegrade av Barcelona i Champions League-finalen. Det är dock ingen tvekan om att storklubben genomfört en strålande säsong och argentinaren Carlos Tevez har den gångna säsongen visat sig vara en av världens bästa anfallare. 31-åringen har den gånga säsongen hittat målet 29 gånger på 48 matcher och nu är frågan om argentinaren stannar i Bianconeri eller inte.

Uppgifter har nämligen dels spekulerat kring att den tidigare Manchester City– och Manchester United-anfallaren kunde vara på väg hem till Argentina för spel med Boca Juniors, men samtidigt växer intresset  i Europa för spelaren. Liverpool har nämnts som en kandidat, främst på grund av deras offensiva brister från den senaste säsongen. Samtidigt har Paris Saint-Germain nyligen sagts se stjärnan som en potentiell ersättare till Zlatan Ibrahimovic som ryktas till Milan. Men även Atlético Madrid ska vara lockade av spelaren som enligt dagens spanska uppgifter ska ha efterfrågat att få lämna Turin-klubben. Se & Spela på fotboll =>

Matteo Darmian

Kommentar: Den italienske landslagsmannen Matteo Darmian har imponerat från sin högerbacksposition i Serie A-klubben Torino, där han på 46 matcher lyckats med bedriften att hitta målet fem gånger för sin klubb. Den 25-årige spelaren som står under kontrakt till sommaren 2017, har däremot den senaste tiden ryktats ihop med ett antal klubbar.

Främst har det talats om att den tyska giganten Bayern München ska vara beredda att värva högerbacken i sommar. En överenskommelse sägs finnas på plats mellan klubbarna, men även Barcelona och Real Madrid uppges vara intresserade av honom. Hyfsat intresse med andra ord för Matteo Darmian som ser ut att byta matchtröja till nästa säsong.

 Albin Ekdal

Kommentar: Det blev visserligen nedflyttning för Cagliaris del men den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal har trots klubbens öde, imponerat under säsongen och samtidigt utvecklats till ett självklart val på Erik Hamréns mittfält. Nu talar allt för att svensken kommer att packa sina väskor och flytta till en ny stad för toppfotboll, trots att kontraktet med Cagliari sträcker sig över nästa säsong.

Och visst finns det intresse för 25-åringen. Här är några av klubbarna som ryktats ihop med spelaren:  Lazio, Trabzonspor, Fiorentina, Hamburg, West Bromwich Albion, Augsburg, Stuttgart, Tottenham, Palermo och FC Köln. Se & Spela på fotboll =>

Mateo Kovacic

Kommentar: Den kroatiske mittfältstalangen Mateo Kovacic har redan nu spelat in sig i Inters mittfält, trots sin unga ålder. 21-åringen har den senaste säsongen mäktat med åtta mål och fem målgivande passningar på totalt 44 matcher och utvecklingen spås fortsätta framåt för löftet. Det har givetvis inte heller gått förbi obemärkt för de köpsugna storklubbarna.

Dels har spelaren sedan tidigare länkats ofta och väl ihop med den spanska storklubben Barcelona, som nyligen säkrade Champions League-titeln genom att besegra Inters rival Juventus i finalen. Samtidigt har det den senaste tiden talats om intresse från Liverpool för spelaren. Noterbart är att The Reds sedan tidigare värvat Philippe Coutinho från Nerazzurri, vilket idag visat sig vara ett genidrag.

Eftertraktade Serie A-spelare på transfermarknaden

Radja Nainggolan

Kommentar: Den skicklige mittfältaren har de senaste 18 månaderna spelat för italienska storklubben Roma, men är än i dagsläget delägd med den numera nedflyttade klubben Cagliari. Den belgiske landslagsmannen Radja Nainggolan har varit en jätte på Giallorossis mittfält och har själv uttryckt en önskan att stanna i den romerska storklubben.

Samtidigt haglar uppgifter om intresse från andra storklubbar ute i Europa. Men det senaste kommer från tidigare idag, från L’Unione Sarda som säger att Juventus ska vara överens med Cagliari om deras del av spelaren. Prislappen sägs landa på 18 miljoner euro för spelaren som mäktat med fem mål och sex målgivande passningar den senaste säsongen.

Gonzalo Higuain

Kommentar: Napoli var snubblande nära att kvalificera sig för spel i Champions League, men förlust i den sista matchen mot Lazio resulterade i en fjärdeplats och bara spel i Europa League. Kort därefter lämnade spanjoren Rafael Benitez klubben och skrev på för Real Madrid. Den spanska storklubben som Gonzalo Higuain värvades in från.

Nu kan det dessvärre för Neapel-folkets del vara dags för en flytt även för målspecialisten från Argentina. Den 1.84 meter långe anfallaren har ryktats dels ihop med den spanska storklubben Atlético Madrid men även brittiska Chelsea och Manchester United. Därtill sägs Paris Saint-Germain vara sugna på stjärnan. Det blir spännande att se vad som sker med 27-åringen som den gångna säsongen hittade målet 29 gånger på 58 matcher. Se & Spela på fotboll =>

Nigel De Jong

Kommentar: En ny bedrövlig säsong för Milan som nu kommer att genomföra stora förändringar i truppen. Managern Filippo Inzaghi förväntas få lämna inom kort och succémannen från Sampdoria, Sinisa Mihajlovic står redo att kliva in för att ta över rodret. Affärsmannen Bee Taechaubol har köpt 48 procent av klubbens aktier och nu räknar många med en köptokig sommar.

Men samtidigt står frågetecknet gällande mittfältsgeneralen Nigel De Jong kvar. Den holländske 30-åringen står på ett avtal som löper ut med Rossoneri nästa månad och frågan är om den defensivt skicklige spelaren vill stanna på San Siro eller testa lyckan på ny ort. Bland annat Manchester United har rapporterats vara intresserade av spelaren som den gångna säsongen stod för fyra mål i den rödsvarta tröjan.

Felipe Anderson

Kommentar: Spelaren som värvades in av Lazio med stora förhoppningar som inte infriades under brasilianarens första säsong i klubben, men som den senaste säsongen explosionsartad utvecklats till en av Serie A:s mest spännande fixstjärnor. Felipe Anderson har tillsammans med sitt Lazio mäktat med att ta en av tre platser som öppnar dörren till Champions League, men frågan är om Biancocelesti får uppleva den ärofyllda turneringen med spelaren kvar i truppen.

Den senaste tiden har rykten placerat vänsteryttern i Manchester United och även intresse från Premier League-mästarna Chelsea ska finnas för löftet. Den senaste säsongen blev det elva mål och tio målgivande passningar på 37 matcher för den tidigare Santos-talangen.

Pedro Obiang

Kommentar: Den blott 23-årige spanjoren med rötter i Ekvatorialguinea, Pedro Obiang, har den här säsongen varit en stor anledning till att Serie A-klubben Sampdoria mäktat med bedriften att ta sig ut i Europa till nästa säsong. Den lovande mittfältaren spelade i sina ungdomsår för Atlético Madrid, innan han 2010 lämnade för spel med Sampdoria.

Den här säsongen har den centrale mittfältaren mäktat med tre mål och en målgivande passning på 34 ligamatcher. Och intresse finns för den lovande spelaren som står under kontrakt till sommaren 2017. Bland annat har Borussia Mönchengladbach, Porto, Tottenham och Roma ryckt i talangen. Det senaste är dock att han bara ska vara en signatur ifrån en övergång till West Ham.

Paul Pogba

Kommentar: Den alltid så omtalade Paul Pogba, 22, kommer även i sommar vara namnet på flertalet storklubbars läppar. Juventus-stjärnan var med och tog klubben till en  ny ligatitel och en inhemsk cuptitel. I Champions League-finalen fick de visserligen se sig besegrade av Barcelona men totalt sett har Paul Pogba med sina lagkamrater en storslagen säsong bakom sig.

Nu ryktas alla klubbar i världen vara intresserad av den forne Manchester United-mittfältaren. Klubbar som Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City och Paris Saint-Germain har nämnts som väl intresserade av den franske landslagsmannen som den senaste säsongen mäktade med tio mål och elva målgivande passningar på 41 matcher, alla klubblagstävlingar inkluderade. Se & Spela på fotboll =>

Andra heta Serie A-spelare den här sommaren

Andra heta Serie A-spelare den här sommaren

Giampaolo Pazzini(Milan), Andrea Pirlo(Juventus), Kamil Glik(Torino), Stefano Okaka(Sampdoria), Mauro Icardi(Inter), Eder(Sampdoria) och Mirko Valdifiori(Empoli). Har vi missat någon? Eller är det någon specifik spelare du/ni tror kan byta klubb i sommar? Kommentera! Se & Spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply