LISTA: Tio glödheta nyförvärv till turkiska Süper Lig

bet365

Flera välkända spelare har anlänt i Turkiet

Den turkiska klubblagsfotbollen har den här sommaren förstärkt redigt med flera välkända stora spelare. Sedan tidigare finns fotbollsstjärnor som Wesley Sneijder, Oscar Cardozo, Moussa Sow, Fernando Muslera och Raul Meireles i den turkiska ligan Süper Lig och genom åren har vi även fått se profiler som ivorianen Didier Drogba och vår svenske landslagsanfallare Johan Elmander anlända till landet för spel.

Flera svenskar i turkiska ligan Süper Lig

Flera svenska profiler hittar vi också i landet idag. Målvakten Andreas Isaksson, anfallaren Mervan Celik och mittfältarna Erkan Zengin samt Samuel Holmén är bara några av de svenskar som den senaste säsongen spelade turkisk klubblagsfotboll. Och flera nya svenskar har anlänt det senaste året såsom Alexander Milosevic och Panajotis Dimitriadis från AIK samt Johannes Hopf från Hammarby. Därtill har även profilen från Allsvenskan, Walid Atta skrivit på för spel i Genclerbirligi.

Nu tänkte vi på Silly Season Sverige därför ge er en liten påminnelse om vad som faktiskt har hänt denna sommaren, genom att plocka ut tio intressanta nyförvärv till den turkiska klubblagsfotbollen. Klubbar som Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas och Trabzonspor har försökt rosa marknaden under transferfönstret, samtidigt som uppstickaren Antalyaspor kanske tagit över att transfersurr med sina galna transfermål.


Robin van Persie, Fenerbahce (från Manchester United)

Robin van Persie, Fenerbahce (från Manchester United)

Den första av tio värvningar som vi vill lyfta ett litet finger för denna sommaren är den som Fenerbahce gjort från Manchester United. Det vill säga det holländska nyförvärv som Süper Lig-klubben genomfört från Premier League-fyran. Den rutinerade anfallsstjärnan Robin van Persie har nämligen lämnat en brokig tid för att testa lyckan i Istanbul.

Och visst är det ett rejält nyförvärv för den Champions League-kvalande samt titelutmanande klubben? Rutin från en lång landslagskarriär, framgångar med Arsenal och senast en av världens största klubbar, The Red Devils.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply