LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

LISTA-Fem-tränare-som-kan-ta-över-efter-Erik-Hamrén-Henrik-Larsson

Sveriges nästa förbundskapten – vem blir ny förbundskapten i fotboll 2016?

Sveriges nästa förbundskapten? Vem blir Sveriges nya förbundskapten? Vem tar över som landslagstränare efter Erik Hamrén? Vem tränar herrlandslaget i fotboll? Det var många frågor som dök upp när det stod klart att Erik Hamrén slutar efter EM och ett annat ämne som togs upp var Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget. Innan Hamrén tog över tränarposten hade Zlatan nobbat landslaget under 10 månader, men återvände efter att ha samtalat med den nye landslagstränaren. Därefter har svensken gjort många viktiga mål, men det är fortfarande inte klart vad Paris Saint-Germain-anfallaren kommer att göra med sin landslagskarriär efter sommarens EM-slutspel.

Vem blir Sveriges nästa förbundskapten?

Erik Hamrén tog över det svenska landslaget 2009 och var till en början väldigt uppskattad av det svenska folket då han predikade för en offensiv fotboll. Efter en tag gick det dock inte lika bra och kritiken blev blev allt hårdare. Nu står det klart att den snart 59-årige tränaren lämnar posten efter EM i Frankrike och det spekuleras nu i vem som kommer att ta Erik Hamréns plats som permanent förbundskapten.

Odds Sveriges nästa förbundskapten

Unibet erbjuder odds på 12 olika namn som de anser är lämpliga kandidater att ta över som Sveriges nästa förbundskapten. Så här ser oddsen ut på för vem blir ny förbundskapten fotboll 2016:

Sveriges nästa förbundskapten Odds
Jörgen Lennartsson 2,85
Håkan Ericson 3,75
Henrik Larsson 10,00
Torbjörn Nilsson 12,00
Janne Andersson 12,00
Peter Gerhardsson 15,00
Magnus Pehrsson 21,00
Kjell Jonevret 21,00
Andreas Alm 24,00
Lars Lagerbäck 31,00
Mikael Stahre 31,00
Jonas Thern 41,00
Sven-Göran Eriksson 76,00

Nästa tränare för det svenska fotbollslandslaget?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet träna listor som blivit uppskattade. När det kommer till tränarämnet har vi bland annat Listat Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich, Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning och åtta tränare med absurda krav. Det finns även de listor som handlar om världens bäst betalda tränare 2015 och världens bästa tränare 2015. Listorna har blivit väldigt populära av våra läsare och vi rekommenderar er att ta en titt på de, efter att vi gått igenom fem tränare som kan ta över Erik Hamrén. Nedan finner ni fler tips på listor här på Silly Season Sverige som ni gärna får titta igenom. Listan är ingen ranking och alla bilder är hämtade från Bildbyrån

5. Håkan Ericsson – 3,75 i odds

LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

55-åringen tränare för närvarande det svenska U21-landslaget och stod för en dundersuccé i somras då man vann EM-guld i Tjeckien. Ericson är den som känns bäst ämnad då han känner många av de som kommer att spela i A-landslaget inom kort. Unibet ger Håkan Eriksson 3,75 i odds, vilket innebär att han har en stor chans att bli den nya förbundskaptenen enligt Unibet. Han är med som det andra alternativet på Unibets lista.

4. Jörgen Lennartsson – 2,85 i odds

LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

55-åringen har tidigare tränat det svenska U21-landslaget men är numera i IFK Göteborg. Sägs vara Svenska fotbollsförbundets förstahandsval till Hamréns ersättare. Unibet ger Jörgen Lennartsson 2,85 i odds, vilket innebär att han blir den nya förbundskaptenen enligt Unibet. Han är förstahandsalternativet på Unibets lista.

3. Henrik Larsson – 10,00 i odds

LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

Henrik Larsson är ett namn som alltid tycker upp när debatten om tränarposten i det svenska landslaget. Han har tidigare fått beröm av Lars Lagerbäck som sagt att ”Henke” bör ta över den blågula bänken. Frågan är dock om den gamla anfallaren är redo. Unibet ger Henrik Larsson 10,00 i odds, vilket innebär att hans möjligheter att bli den nya förbundskaptenen är ganska stora enligt Unibet. Han är med som det tredje alternativet på Unibets lista.

2. Sven-Göran Eriksson – 76,00 i odds

LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

67-åringen är utan tvekan Sveriges mest meriterande tränare genom tiderna men har ännu inte varit förbundskapten för det svenska landslaget. För tillfället är han tränare i Kina, och frågan är om han vill lämna sitt välbetalda jobb för att ta över Sverige. Unibet ger Sven-Göran Eriksson 76,00 i odds, vilket innebär att hans möjligheter att bli den nya förbundskaptenen är minimala enligt Unibet.

1. Hans Backe

LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

Hans Backe har hunnit bli 63 år och för tillfället är han förbundskapten i det finska fotbollslandslaget. Många ansåg att Backe det det bästa alternativet till att ersätta Hamrén innan han hoppade på jobbet i det nordiska grannlandet. Kan ha en klausul där han kan lämna om Sverige vill anställa honom. Unibet ger inget odds på Hans Backe, vilket innebär att han inte ens finns med på kartan som den nya förbundskaptenen enligt Unibet.

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply