LISTA: Fem saker vi lärde oss av Europa League-Finalen

Fem saker vi lärde oss av Europa League-finalen mellan Liverpool och Sevilla

Finalen av UEFA Europa League spelades under onsdagen mellan Liverpool och Sevilla på St. Jakob-Park BaselSevilla inledde bäst men under första halvlekens andra halva tog Liverpool över matchen allt mer. Daniel Sturridge gjorde 1-0 för engelsmännen i den 35e minuten med en briljant yttersida i målvaktens vänstra hörn. Liverpool hade bud på fler mål men 1-0 stod sig halvleken ut. I den andra halvleken kom Sevilla ut som ett helt nytt lag. Vad sade egentligen lagets tränare Unai Emery under pausen? La liga-laget kom flygande ut från pausen och gjorde 1-1 redan efter 18 sekunder. Mariano tunnlade Alberto Moreno och spelade in bollen till Kevin Gameiro som enkelt kunde placera in bollen i målet. Gameiro fick sedan två ytterligare chanser men misslyckades att göra mål på båda. Istället var det Sevillas kapten Coke som fick spela hjälterollen. Inför matchen hade han inte gjort ett enda mål i årets Europa League. I finalen gjorde han två. Han skruvade in 2-1 i den 64e minuten och tryckte dit 3-1 i den 70e. Detta ledde sedermera till att han själv fick lyfta bucklan och innebär att Sevilla spelar i Champions League nästa säsong. Men vad minns vi bäst från mötet mellan Liverpool och Sevilla? Vad lärde vi oss av Europa League-finalen?

Europa League-finalen 2016 i Basel

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit listor om bland annat Tio oförglömliga Europakvällar på Anfield10 spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League och Zlatan Ibrahimovic nio bästa citat i Paris Saint-Germain. Men nu ska vi fokusera på de fem saker som vi lärde oss av Europa League-finalen mellan Liverpool och Sevilla.

5.  Spanska dominansen fortsätter

Sevillas seger i Basel innebär att La Liga forsätter att dominera i Europa League och Champions League. För tredje säsongen i rad kommer vinnaren av båda turneringarna från den spanska ligan. Sevilla har vunnit Europa League tre år i rad och Champions League har de senaste åren vunnits av Real Madrid och Barcelona. Årets vinnare är inte klar men eftersom Real Madrid och Atlético Madrid gör upp om titeln är det redan nu klart att vinnaren kommer från Spanien. Dessutom kommer Champions League innehålla fem spanska lag till hösten för andra säsongen i rad, förutsatt att Villareal vinner sin kvalmatch.

Sidor: 1 2 3 4 5