LISTA: Fem saker att se fram emot inför Champions League-finalen 2016

Fem saker att se fram emot inför Real Madrid – Atlético Madrid

På lördagskvällen spelas det heta mötet mellan Real Madrid och Atlético Madrid som är Champions League-finalen 2016. Enligt oddset inför Champions League League-finalen så är Real Madrid (1,72) som är favorit att vinna titeln mot det rödvita laget (2,18).

Det är otroligt mycket som står på spel när Real Madrid tar sig an Atlético Madrid i lördagens final. Matchen är mer än bara en final, det är en blandning mellan revanschlust då Atlético var endast ett par minuter från att vinna turneringen 2014 och en vilja att rädda en säsong som inleddes uselt från Real Madrids sida. Finalen 2014 var en av de bästa Champions League-finalerna någonsin och frågan är om turneringens bäste målskytt genom tiderna Cristiano Ronaldo kommer öka på sin målskörd i säsongens upplaga av Champions League, en skytteliga som han redan leder överlägset.

Fem intressanta punkter inför Champions League-finalen 2016

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat spelarna som vunnit Champions League flest gånger, spelarna som du inte aldrig skulle tro har vunnit Champions League och länderna som vunnit Champions League flest gånger. Innan ni klickar er vidare på dessa så ska vi gå igenom fem saker att se fram emot inför Champions League-finalen 2016.

5. Jan Oblak vs Keylor Navas

LISTA Fem saker att se fram emot inför Champions League-finalen 2016 (Custom)

Jan Oblak, 23, och Keylor Navas, 29, brukar vanligtvis inte stå i rampljuset med tanke på vilka stjärnspäckade trupper de båda lagen har. Deras roll är däremot minst lika betydelsefull, om inte mer, i en Champions League-final. Oblak är fortfarande ung och fick ta på sig ett stort ansvar när han skulle ersätta Thibaut Courtois, som lämnade Atlético Madrid för spel i Chelsea 2014. Målvakten har bevisat att han klarar av den hårda pressen och blivit en tongivande spelare för de rödvita. I CL-semifinalen stod han för en viktig straffräddning mot Bayern MünchenThomas Müller och håller han samma nivå ikväll blir det svårt för Real Madrid att spräcka nollan. Navas situation i Real har diskuterats fram och tillbaka under det senaste året, rykten har gjort gällande att Real Madrid vill värva David De Gea vilket har lett till spekulationer gällande 29-åringens framtid i den spanska huvudstaden. Trots det har han lyckats fokusera på den sportsliga biten och levererat vad han ska för klubben.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply