LISTA: Bästa momenten i möten mellan United och Liverpool

Fem bästa händelserna i matcher mellan Manchester United och Liverpool

Mötena mellan ärkerivalerna Manchester United och Liverpool är heta och bland de mest klassiskaPremier Leagues historia. Det är även de lag som är de mest framgångsrika i den engelska fotbollshistorien. United och Liverpool matcherna har under de senaste säsongerna inte haft någon avgörande betydelse i racet om Premier League titeln, men mötena är alltid känslofulladdade när lagen drabbar samman, speciellt för supportrarna som ser fram emot att slå sin ärkerival. The North West Derby toppar listan över det största rivalmötet i engelsk fotboll och finns även listat bland de största derbyn i världen.

I matcherna mellan lagen de senaste åren har det varit svängigt spel med mycket mål, vilket kanske inte är det mest hälsosamma för en supporters hjärta.

Matchen spelas idag, den 12 september klockan 18:30. Klicka här för att ta reda på var du kan se den!

Här är några andra populära listor inom rivalitet bland engelska lagen:

5. Patrice Evra vs Luis Suarez: Del 2 (Manchester United 2 Liverpool- 2012)

Patrice Evra vs Luis Suarez: Del 2 (Manchester United 2 Liverpool- 2012)

2011 fick Luis Suárez en avstängning på åtta matcher efter att ha slängt ur sig rasistiska kommentarer mot Patrice Evra på Anfield. Det hela blev ännu mer infekterat matchen därpå då Liverpool bar tröjor vid inmarschen för att visa stöd för sin avstängde lagkamrat.

Innan mötet 2012 var det väldigt många som var intresserade om de båda skulle skaka hand med varandra, men Suárez valde att inte hälsa på Evra. Det hela blev tändvätska på elden i en match som United tillslut kunde vinna med 2-1.

Efter matchen firade fransmannen framför Suárez i en match som man inte kommer ihåg på grund av fotbollen.

4. Dimitar Berbatovs cykelspark och hattrick (Manchester United 3 Liverpool 2- 2010)

Dimitar Berbatovs cykelspark och hattrick (Manchester United 3 Liverpool 2- 2010)

Mötet mellan giganterna spelades tidigt på säsongen och det hela skulle sluta i en show signerat Dimitar Berbatov. Bulgaren fick inte alltid till det på Old Trafford men denna gången slog han till med ett hattrick, där ett av målen kom via en bicicleta.

Nani slog inlägget från högerkanten och även om bollen kom lite för långt bakom anfallaren lyckades han få kontroll på den och få iväg en otroligt fin bicicleta.

Matchen slutade 3-2 och United hade Berbatov att tacka för de tre poängen.

3. Eric Cantonas volleyavslut i FA Cup-finalen (Liverpool 0 – Manchester United 1 – 1996)

Eric Cantonas volleyavslut i FA Cup-finalen (Liverpool 0 - Manchester United 1 - 1996)

FA Cup-finalen 1996 kommer att kommas ihåg för två saker. Liverpool-spelarnas vita kavajer och ett magiskt mål av Eric Cantona.

David Beckhams hörna boxades iväg av David James men bollen gick till Cantona som kunde få iväg ett grymt volleyskott som blev matchavgörande.

2. Gary Nevilles firande (Manchester United 1 – Liverpool 0 – 2006)

Gary Nevilles firande (Manchester United 1 - Liverpool 0 - 2006)

Liverpool-fansen kommer nog inte bli glada över att se detta så pass högt upp på listan, men det var helt enkelt ett oförglömligt ögonblick.

I minut 90 slog Ryan Giggs en frispark från vänster som hittade Rio Ferdinand som fick bollen i nät bakom Pepe Reina.

Om matchen inte var dramatiskt nog sprang Gary Neville ända bort till bortafansen och hoppade samtidigt som han visade Uniteds klubbmärke. Ett perfekt tillfälle, i alla fall för United-supportrarna.

 1.  Liverpools comeback på Anfield (Liverpool 3 Manchester United 3)

Liverpools comeback på Anfield (Liverpool 3 Manchester United 3)

För att hitta nummer ett måste vi gå tillbaka 20 år för att hitta nummer ett, en klassisk match mellan två klassiska lag där Manchester United tog ledningen med 3-0 med 25 minuter spelade efter mål av Steve Bruce, Ryan Giggs och Denis Irwin, men sen tog det stopp.

Nigel Clough reducerade före halvtid och tillslut kunde Neil Ruddock kvittera till 3-3 med en stenhård nick i en helt otrolig match.

Se även:

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365