Lista: 10 spelare som kan vinna europeiska guldskon

Tio spelare som kan vinna europeiska guldskon

Lista: 10 spelare som kan vinna europeiska guldskon

De flesta av Europas ligor är inne i säsongens andra halva. Nu ska mästare koras, Champions League-platser erövras och bottenlag flyttas ner. Detta kommer att ske i bland annat Premier LeagueLa LigaSerie A och Bundesliga.

Samtidigt som ligorna avslutas kommer vi även få se vilka spelare som vinner de olika ländernas skytteligor.

Dessutom kommer en av alla stjärnor ta hem den europeiska guldskon. Guldskon handlar inte bara om vem som har gjort flest ligamål under den specifika säsongen. Den tar också hänsyn till i vilken liga som man har gjort sina mål. Systemet är baserat på den Uefaranking som varje liga hade inför säsongen startade. Ett mål i de högre rankade ligorna är värt mer än i de lägre rankade serierna. Till exempel är ett mål i EnglandSpanienItalienTyskland och Portugal värt två poäng, ett mål i Frankrike och Nederländerna är värt ett och ett halvt poäng och ett mål i Sverige är värt ett poäng. I slutet av säsongen multipliceras poängen med antal mål varje spelare har gjort. Spelaren med flest poäng vinner.

Under de senaste säsongerna har spelare som Cristiano RonaldoLuis Suarez och Lionel Messi vunnit priset. Vilken spelare ligger närmast att vinna den europeiska guldskon i år? Vi på Silly Season Sverige har listat tio spelare som kan vinna europeiska guldskon.

Vilka spelare är nära att vinna den europeiska guldskon?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om allt möjligt inom fotbollens värld. Bland annat har vi skrivit om fem stjärnspelare som hatar Cristiano Ronaldode tio stjärnorna som tjänar bäst i Kina och fem stora vinnare i vinterns transferfönster. Innan ni läser de listorna ska vi först gå igenom tio spelare som kan vinna den europeiska guldskon.

10. Zlatan Ibrahimovic

Lista: 10 spelare som kan vinna europeiska guldskon

Zlatan Ibrahimovic är en av många spelare som står på totalt 30 poäng. Svensken har gjort 15 ligamål den här säsongen. Med det befinner sig anfallaren på lika många poäng som till exempel Edin DzekoAndrea BelottiAlexis Sanchez, Gonzalo Higuain och Mauro Icardi. Oddsen på att Zlatan vinner skytteligan i Premier League är bra och värda att ta en titt på.

Kolla in skytteligan i Premier League här =>

9. Diego Costa

Lista: 10 spelare som kan vinna europeiska guldskon

Diego Costa står också på 30 poäng. Han har därmed lika många ligamål som Zlatan.

Vinner svensken eller Chelsea-spelaren titeln blir vinnaren den första Premier League-spelaren som ensam har fått priset sedan säsongen 2007/2008, då Cristiano Ronaldo vann priset under sin tid i Manchester United.

Kolla in skytteligan i Premier League här =>

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365