LISTA: Tio mest ovanliga tröjnummerna någonsin

bet365

10 Konstiga tröjnummer i fotbollshistorien

Vilka är egentligen de mest konstiga tröjnummer som någon använt sig av i fotboll? Har du någon gång undrat vilka de konstigaste tröjnummerna är i fotbollshistorien? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med tio konstiga tröjnummer som är de mest udda genom tiderna

Valet av tröjnummer är ganska logiskt i många fall, men ibland så ser man konstiga och udda tröjnummer utan att förstå logiken bakom tröjvalet. Ta exempelvis Zlatans tröjnummer som de flesta känner till. Många förstår varför Zlatan valde tröjnumret 10 i både landslaget och PSG, men om vi tar en titt på exempel spelaren Hicham Zerouali så blir inte valet av tröjnummer lika logiskt. Hicham Zerouali bar tröjnumret 0 och ingen vet riktigt varför han bar en tröja med numret 0.

Topp tio ovanliga tröjnummer

Tidigare har vi bland annat gjort listor om historiens tio värsta matchtröjorde tio snyggaste matchställen inför säsongen och de snyggaste fotbollsskorna någonsin, listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom de tio mest ovanliga tröjnummerna, häng med!

10. BIXENTE LIZARAZU – tröjnummer 69

bixente is one of the Top 10 unusual jersey numbers

Vi inleder listan över världens konstigaste tröjnummer med Bayern Münchens förre fransman Bixente Lizarazu. Den före detta Bordeaux-stjärnan som bar nummer 69 använde sig av numret efter återkomsten till Bayern München efter en sejour i Olympique Marseille. Spelaren förklarade tröjnumret med att han var född 1969 och att han var 1,69m lång.

9. IVAN ZAMORANO – tröjnummer 1+8

ivan Zamorano jersey number is one of the Top 10 unusual jersey numbers

Ivan Zamorano hittar vi på nionde plats över topp 10 mest konstiga tröjnummerna. Zamorano är en gammal chilensk fotbollsspelare som tillbringade större delar av karriären i Real Madrid och Inter Milan. Zamorano tar sig in på plats nio på listan efter att nummer nio redan var taget av Ronaldo. Nummer tio var även det taget, därför valde han nummer 18 och la till ett litet plus i mitten.

8. ROGERIO CENI – tröjnummer 618

Rogeri Ceci jersey number is one of the Top 10 unusual jersey numbers

Den 42-årige målvakten har gjort över 100 mål för São Paulo vilket är fler än många anfallsstjärnor idag. Rogerio Ceni har tagit lagets straffar och frisparkar i Brasilianska Serie A vilket gjort att han kommit upp i den höga siffran. Listan handlar hur som helst om udda tröjnummer och i en match mot Atlético Mineiro använde sig målvakten av nummer 618, för att visa sitt rekord i antalet matcher i klubben.

Sidor: 1 2 3 4

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply