Leverkusen bröt trenden

Bayer Leverkusen hade inför onsdagens Bundesliga-omgång, inte segrat sedan den sjunde februari. Formen har varit tung, vilket har gjort att man tappat viktiga placeringar i toppstriden – men i den 27:e omgången skulle trenden brytas, när man gästade SGL Arena och tabellåttan, FC Augsburg.

Gästerna tog ledningen efter elva minuters spel genom Stefan Kiesling, i en jämn halvlek som slutade med en bortaledning. Men i den andra kom hemmalaget, som söker en plats i Europa nästa säsong, tillbaka, när Tobias Werner hittade nät med en nick. Därefter var det det dock Leverkusen som skulle ta kommandot och i matchens 80:e minut kom ledningsmålet, genom Heung-Min Sons känsliga vänsterfot.

Innan domare Thorsten Kinhöfer blåste av tillställningen, såg Emre Can till att fastställa slutresultatet till 1-3 och Werkself bröt därmed sin dystra trend och kan sakta börja klättra mot Champions League-platserna. FC Augsburg däremot, tappade tunga poäng i sin jakt på Europa-spel, då det i skrivande stund är tre poäng upp till Borussia Mönchengladbach på sex, som dessutom föll i sitt möte mot Eintracht Frankfurt.