Leeds slog ut Birmingham – nu väntar Spurs

När lagen möttes i Championship 27 oktober 2012 på Elland Road slutade det med en 1-0-seger för gästande Birmingham. Den 5 januari möttes lagen i FA-cupen på samma arena, då blev resultatet 1-1. Det bäddade för ett spännande omspel på St Andrew’s under tisdagskvällen.

Leeds, som nådde kvartsfinal i Capital One Cup, ligger på elfte plats i Championship med 38 poäng. Birmingham ligger i bottenstriden och fajtas, de är på tjugonde plats med 30 poäng. Dock var det hemmalaget som tog ledningen med 1-0 efter 36 minuter när stjärnskottet Nathan Redmond assisterade till Wade Elliott som överlistade Jamie Ashdown.

Bortalagets anfallsduo hittade dock varandra perfekt och kvitterade till 1-1 efter 70 minuters spel när El-Hadji Diouf hittade fram till Ross McCormack inne i straffområdet. McCormack överlistade sedan Colin Doyle och utjämnade till 1-1.

Sex minuter senare kom också ledningsmålet för bortalaget när Rodolph Austins boll fastnade på Birmingham-försvararen Paul Robinson och domaren blåste straff för hands. El-Hadji Diouf la in straffen i mål utan större bekymmer och säkrade därmed avancemang för Neil Warnocks manskap.

I den fjärde omgången av FA-cupen väntar nu Premier League-fyrorna Tottenham för Leeds hemma på Elland Road. Den matchen kommer spelas 27 januari.