bet365

Lagkamraterna om Emir Kujovic till landslaget: ”Ja, varför inte?”

Kamraterna i IFK Norrköping vill se skyttekungen i det svenska landslaget

Emir Kujovic vann skytteligan i Allsvenskan när hans IFK Norrköping tog SM-guld. Nu drömmer han om utlandet, medan hans lagkamrater vill att han ska få chansen i Erik Hamréns landslag.

IFK Norrköping har nu säkrat SM-guldet i Allsvenskans sista omgång 2015, efter en stark 2-0-vinst mot Malmö FF på bortaplan. Man må ha fått hjälp av Markus Rosenberg som efter fem minuter drog på sig en utvisning, samt Franz Brorzon som gjorde likaså i den andra halvleken. Det var dock två poängkungar som klev fram, då Emir Kujovic och Arnor Ingvi Traustasson som vann skytteligan respektive assistligan båda satte varsitt mål för att fullborda 2-0-vinsten och därmed SM-guld.

”Ska fira i många dagar”

Skyttekungen Kujovic saknar ord när han ska beskriva hur han känner efter SM-guldet och skytteligavinsten. Han menar att han att han kom som en något trasig spelare efter sina tuffa år i Turkiet, och att han nu kanske är redo för ett nytt äventyr i utlandet.

– Jag vet inte vad jag ska säga, en obeskrivlig känsla att vinna SM-guld också skytteligan på toppen av det. Det är det största som hänt mig på fotbollsplanen. Vi överraskade alla, säger anfallaren i C More.

– Jag kom hit i dåligt skick, med skador. Tanken var att bygga upp mig och förhoppningsvis spela bra här så att jag kan komma ut (i Europa) igen. Det kanske jag har gjort. Men jag har kontrakt även nästa säsong och vill inte prata om det nu. Först ska jag fira i många dagar, säger han.

Emir Kujovic till det svenska landslaget?

Kujovic i landslaget? Det finns flera lagkamrater som vill se Kujovic få chansen i det svenska landslaget. David Mitov Nilsson menar att hans form helt klart skulle platsa i landslaget.

– Med den här formen, varför inte? Allt flyter för honom  just nu. Han gör 21 mål och är dem bästa spelaren i allsvenskan just nu. Så varför inte, men det är upp till Hamrén och Kujovic. Jag är glad att han är i mitt lag i alla fall, säger Mitov Nilsson.

Lagkaptenen Andreas Johansson menar att hans spelstil och kvaliteter som anfallare är av toppklass.

– Absolut. Titta på vad han presterat. Han är oerhört smart och nosar upp alla lägen. Det är bara att titta på våra träningar och vilka klassmål han gör där.

– Jag tror att vi har många spelare som kommer att spela i landslaget framöver, avslutar lagkaptenen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply