Lagkamratens hyllning: ”Spetsar vår trupp”

bet365

Norrköping har efter förra årets framgångsrika säsong i princip fått behålla hela sin trupp till den kommande säsongen. Dock har man inte direkt förstärkt med speciellt många nya namn heller, men nu hyllas nyförvärvet Rawez Lawan från Nordsjälland som imponerat under försäsongen.

”En offensiv, bollskicklig spelare som gillar att ha mycket boll. Han har bra fart och ger vårt spel ytterligare en dimension, han passar in bra i vårt lag,” säger lagkamraten Martin Smedberg-Dalence till FotbollDirekt och tillägger:

”Minus är väl att han är från Malmö så jag hoppas han lär sig dialekten lite, men man får ta det onda med det goda,” säger han och skrattar.

På fråga om lagkamraten anser att det är en toppspelare som värvats in till Allsvenskan tycker han visserligen att det är svårt att konstatera det nu, men medger ändå att det är en toppspelare för Norrköping som värvats in.

”Det är svårt att säga, han spelade ju inte så mycket i Nordsjälland ifjol men det är å andra sidan kanske inte så jävla lätt att slå sig in i den startelvan. Laget var ju i Champions league.”

”För oss är han definitivt en toppspelare, sen om han blir det i hela Allsvenskan får vi ju se,” säger lagkamraten. Och på fråga om han löst anfallsproblemet där Peking förra säsongen främst anföll via högerkanten, och där vänsterkanten var den betydligt svagare, kunde lagkamraten konstatera att han definitivt spetsat till det.

Förra året var mycket fokus på vår kant vilket efter ett tag ledde till att jag inte fick de ytorna jag ville ha. Tanken är att vi ska spetsa till vänsterkanten så att vi kan hota därifrån också, och inte bli lättlästa. Nu har vi två väldigt bra offensiva kanter. Lawan har spetsat till det, helt klart,” avslutar Martin Smedberg-Dalence till FotbollDirekt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365