Kryss på Asarums IP

Mjällby AIF var ett av två hemmalag som fick chansen att gå in i Svenska cupen vid 14:30 under söndags-eftermiddagen, men här på Asarums IP i Blekinge. Gästande Ängelholms FF har under de senaste två säsongerna varit ytterst nära Allsvenskan men tyvärr inte nått hela vägen. Idag fick skåningarna chansen att testa materialet mot allsvenska Mjällby AIF.

Bortalaget inledde matchen med en fin offensiv och kunde i den 32:e minuten spräcka matchnollan efter ett kvalificerat skott alá Robin Staaf. Superettan-laget hann dock inte fira särskilt länge, då de fem minuter senare fick se Mjällby-veteranen Marcus Ekenberg göra bort försvaret för att sedan pricka in en kvittering. Den första halvleken slutade 1-1.

Den andra halvleken var en öppen sådan, där båda lagen försökte framåt. Ett antal halvchanser skapades från båda håll, men inget farligare än något annat. Matchen slutade till sist 1-1 och öppnar för en jämn fortsättning i grupp 5.