bet365

Krönika: Sterling har valt fel fans att jävlas med

Hannes Kullander ger sin syn på Raheem Sterlings agerande de senaste dagarna.

De senaste dagarna har det brusat upp en rejäl debatt om supertalangen Raheem Sterlings framtid i Liverpool. Det har främst handlat om att 20-åringen ska vilja ha mer pengar, vilket också synts då han enligt rapporter har nekat flera riktigt stora kontraktserbjudanden från Liverpool. Sterlings agerande har inte heller gjort honom mer populär hos Liverpoolfansen, och det har på flera forum pratats om att de helst vill ha bort honom om han bara letar efter pengar. Något som inte är särskilt populärt i de klassiska socialdemokratiska delarna av England.

Fansen ogillar divor

”Men sådant här händer ju ofta i klubbar och så fort spelaren i fråga presterar är det ofta bortglömt bland fansen”, tänker du kanske nu. Liverpool är dock ingen vanlig klubb – eller stad för den delen heller. Beläget i det regniga, blåsiga och ibland lite bistra nordvästra hörnet är, var och kommer Liverpool alltid att vara en stad och en klubb med en enorm gemenskap och kämparvilja. Är det något fansen inte gillar är det spelare, eller kanske mer divor, som tror att dem är Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi, trots att de bara har gjort knappt två halvbra till bra säsonger. Det är bara att titta på historien. Våren 1983, när högerinriktade Margaret Thatchers parti vann valet i Storbritannien, fick hennes parti bara några procent i det lokala valet. Istället var det vänsterpartiet Labour som fick styra i staden. Det går också att titta på vilka spelare som har fått legendarstatus i klubben. Det är inga glaslirare, hur många titlar de än må ha tagit. Utan framför allt är det hårda, tuffa spelare som lyckas stå upp för laget när det blåser som hårdast. Något det ofta gör runt knutarna på Anfield Road. Både bildligt och bokstavligt.

Oviljan att glömma är enorm

Ett annat exempel på gemenskapen, kämpaglöden och inte minst oviljan att glömma är efter Hillbouroghkatastrofen 1989, då 96 Liverpoolsupportrar miste livet. Fram tills för ett par år sedan har det varit fansen själva som har fått ta skulden, men efter drygt tjugo år av kamp för rättvisan har det kommit fram att det trots alla anklagelser från diverse tidningar, politiker och poliser var just polisens fel, samt att 41 liv kunde ha räddats om räddningspersonalen bara hade jobbat mer effektivt. Något som har lett till att självaste premiärministern har bett om ursäkt till fansen. Så fansen i klubben är inte direkt de som glömmer bort i första taget.

Lär buas på The Kop

Kort sagt: är du inte någon Jamie Carragher eller Steven Gerrard är Liverpool fel klubb att kräva en oerhört hög lön i, och om du ändå väljer att göra det kommer du inte att bli särskilt omtyckt av The Kop. Skulle engelsmannen dessutom bli kvar kontraktet ut kan det rent ut sagt bli två och ett halvt år av rent helvete, fullt av buanden, för honom.

Raheem Sterling har helt enkelt valt fel fans att jävlas med.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply