Kroatiens straff: En miljon kronor

Kroatiens straff: En miljon kronor

Straffas efter oroligheterna mot Tjeckien

Kroatien straffas efter oroligheterna i matchen mot Tjeckien. 100 000 euro tvingas det kroatiska förbundet betala till UEFA, efter att huliganer kastat in bengaler och bangers. 

Det blev rejäla oroligheter i samband med Kroatiens EM-match mot Tjeckien. Inför matchen hade en supportergrupp hotat att försöka stoppa matchen i en protest mot det kroatiska förbundet – ett löfte som infriades.
I den 85:e minuten började en grupp fans att kasta in både bengaler och bangers på planen. I samband med det smällde även en banger bara ett par centimeter från en funktionär.

Straffas av UEFA

Som följd av händelserna har UEFA:s dicsiplinnämnd nu beslutat att straffa det kroatiska förbundet för fansens beteende. 100 000 euro får man betala i böter, samtidigt som man i kommande matcher förbjuds sälja biljetter till vissa supportrar. Åtalspunkterna gäller inte bara bengalbränningen, utan även rasism och anmält läktarstök.
Gärningsmännen i matchen mot Tjeckien kommer enligt Juterna List framför allt från Dinamo Zagreb och Hajduk Splits respektive ultrasgrupper.

Publicerat ny attackplan

Samtidigt som straffet kommer har de kroatiska huliganerna hotat att slå till igen. På Hajduk Splits ultrasgrupp Torcida Splits Facebooksida har det nu laddats upp en förmodad attackplan.
”Vissa fans har förlorat tron på att under lagliga förhållanden förändra saker i samhället. Det är inte konstigt att vissa fans väljer olika former av våld. Flera ledare i kroatisk fotbolls styrelse måste avgå. Allt annat kommer leda till ytterligare kaos”, skriver supportergruppen i en kommentar enligt Sportbladet.
Attacken befaras ske i den kommande matchen mot Spanien, som spelas på tisdag.
Missnöjet med förbundet gäller styrelsen, där vicepresidenten Zdravko Mamic och presidenten Davok Suker – hjälte i landets VM-brons 1998 – är ansiktena utåt.

Kroatiens straff: En miljon kronor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply