Kontroversiell straff – gav Granada segern

Hur beskriver man första halvlek på bästa sätt? Om jag skriver tre skott på mål och en hörna, vad säger ni då? Matchen var ett gungande fat på mittfältet. Bilbao glirade runt med mycket bollinnehav, men tappade ofta bollen på sista tredjedelen. Granada hade någon form av kontringsfotboll som ofta resulterade i felpass. Matchen hade svårt att hitta ett flyt, men den hade ändå ett helt okej tempo.

I andra halvlek började Granada hitta ett finare spel. Laget hade en grövre vilja och slet mycket hårdare. Det betalade av sig. Granada inledde målskyttet med en väldigt kontroversiell straff i den 53.e minuten. Herrera rensade bollen men sparkade samtidigt till Pereira. El Arabi gjorde sedan inga misstag.

Just Arabi, som var het idag, utökade strax därefter till 2-0. Marockanen nådde högst på en hörna och nickade in bollen från nära håll. Bilbao försökte sedan, men laget verkade trötta och väldigt lojja i sina ageranden.