Knapp straffmålsseger för Mönchengladbach

Oscar Wendt var petad i dagens match mot bottenlaget Augsburg för sitt Borussia Mönchengladbach. En seger idag och man skulle klättra upp på Europa League-kvalplats nr 2. Lagkaptenen, och även den som petade Wendt, blev matchens enda målskytt via en straff. Han heter Filip Daems.

Matchen skulle egentligen stängas helt efter 27 minuter. Kevin Vogt drog ned Peniel Mlapa i en trasslig situation och visades det röda kortet. Fram klev Daems på straffen och skickade stensäkert in 1-0. Hemmalaget styrde även, som väntat, matchen på ett stabilt sätt utan att imponera. Man kunde inte riktigt förvalta sina chanser framåt.

Gästerna skulle få endast en chans att kamma hem en oförtjänt poäng. Det kom i den sista minuten av matchen då Ter Stegen kunde rädda Musonas skott, men bara precist. Mycket mer kunde Augsburg mäkta fram efter en tuff dryg timme med en man mindre.

Augsburg missade chansen att distansera sig till Hoffenheim på degraderingsplatsen närmst sig själva på kvalplatsen. Mönchengladbach klättrar däremot upp på EL-kvalplatsen bakom Freiburg.