KLART: Ibe och Flanagan förlänger

Jordon Ibe och Jon Flanagan har förlängt sina kontrakt med Liverpool

Medans Raheem Sterling vägrar skriva på ett nytt kontrakt så får fansen äntligen lite positiva nyheter – Ibe och Flanagan blir klubben trogna.

Daniel Sturridge, Philippe Coutinho och Jordan Henderson har alla en sak gemensamt. Samtliga i trion har visat sin lojalitet mot Liverpool och förlängt sina kontrakt med klubben under våren. Men det mesta skriverierna kring Liverpool har dock handlat om Raheem Sterling och hans ovilja att diskutera en eventuell kontraktsförlängning, vilket har skapat stora rubriker runt om i fotbollseuropa.

Men nu får klubben och fansen återigen glädjande besked då två jättetalanger har bestämt sig för att stanna i ”The Reds”.

”Liverpool är en stor klubb med en bra filosofi”

Liverpool skriver på sin officiella hemsida att både Jordon Ibe och Jon Flanagan blir kvar på Anfield.

Ibe har skrivit ett långtidskontrakt med klubben som sträcker sig till 2020 medans Flanagan, vars nuvarande deal löper ut under 2016, förlängt med ytterligare en säsong till 2017.

Ibe förklarar varför han valt att förlänga med Merseyside-klubben.
– Liverpool är en stor klubb med en bra filosofi. Jag trivs här, jag har nyligen kommit in i A-laget och har njutit av matcherna som jag fått spela. Jag hoppas kunna fortsätta bidra till framgångar i framtiden, säger den snabbe yttermittfältaren till Liverpools hemsida.

– Jag ser redan fram emot nästa säsong.

Liverpools manager, Brendan Rodgers, säger att Ibe gjort sig förtjänt av en förlängning.
– Han har helt klart förtjänat ett nytt kontrakt. Han är fortfarande ung men har en enorm potential. Han har fortfarande mycket jobb kvar att göra för att kunna prestera kontinuerligt på denna nivån, men det är inget tvivel om att förutsättningar finns där för att lyckas.

Jon Flanagan slog igenom i Liverpool förra säsongen men har missat nästintill hela 2014/2015 på grund av skador. Ytterbacken får nu plåster på såren då han belönas med ett nytt kontrakt, vilket glädjer Rodgers.
– Flanagan har haft otur då han var på väg att förlänga redan innan sin skada. Hans representanter har hela tiden varit i diskussioner med klubben och det är glädjande att han stannar kvar. Han är en väldigt viktig spelare för oss, säger Rodgers till Liverpools hemsida.

– Han fick en väldigt svår skada men våra läkare säger att han kommer att komma tillbaka ännu starkare än innan. Vi hoppas att kunna få honom i form så snart som möjligt, han har varit oerhört saknad under årets säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365