Officiellt: Everton värvar Uruguayansk anfallare

Leandro Rodriguez lämnar Club Atlético River Plate för Liverpool-klubben

Everton gjorde under fredagen klart med den Uruguayske anfallaren, Leandro Rodriguez och samtidigt hoppas klubben hinna slutföra ytterligare affärer innan transferfönstret stänger.

Leandro Rodriguez blev under fredagen officiellt en Everton-spelare. 22-åringen lämnar därmed sitt hemland och River Plate, klubben han tillhört under hela sin karriär, för spel i Premier League. Under sin tid i Uruguay hann Rodriguez med att göra 19 mål på 71 matcher och kommer att tillhöra Evertons A-trupp på en gång enligt evertonfc.com och tränaren Roberto Martinez. Martinez sade följande till klubbens officiella hemsida:

”Han behöver antagligen inte spela med U21 eftersom han spelat tillräckligt med matcher med sitt förstalag i Uruguay i en riktigt konkurrenskraftig liga.”

I Everton kommer Rodriguez att fajtas om en startplats med spelare som Romelu Lukaku, Steven Naismith, Arouna Koné och Kevin Mirallas.

Läs mer: Argentinare nära Everton – som vägrar släppa Stones

Mer på ingång

Det mesta talar för att Everton har mer att presentera innan transferfönstret hinner stänga. Precis som vi tidigare skrivit om på hemsidan (se länken ovan) är även den argentinske försvararen Ramiro Funes Mori på väg till Merseyside-klubben. Mori kommer närmast från den argentinska klubben River Plate och väntas bli presenterad inom de närmsta dagarna.

Roberto Martinez var efter genrepet inför Premier League, 1-2-förlust hemma mot Villareal, tydlig med att klubben behövde förstärkas.

– Det hade varit orättvist att avslöja för mycket men det jobbas på och det kan komma att presenteras något innan helgen, berättade tränaren.

”Efter matchen mot Villareal var det tydligt vad klubben behöver förstärka för att vara så slagkraftiga som möjligt under de nästkommande 10 månaderna” säger Martinez till Liverpool Echo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply