Klart: Bojan Djordjic tillbaka i AIK

Bojan Djordjic var en starkt bidragande faktor till att AIK tog hem SM-guldet 2009. Sedan bar flyttlasset vidare till ungerska Videoton, och sedan moderklubben Brommapojkarna. Men nu är publikfavoriten tillbaka i Solna.

AIK och Djordjic har nämligen kommit överens om ett kontrakt som innebär att 32-åringen kommer att ha tre roller i sin comeback i ”Gnaget”.

Dels kommer han att bedriva dagtidsträning med U19-laget, vara en del av ledarstaben i U21-laget och jobba som talangutvecklare för klubben, något som Björn Wesström minst sagt är väldigt nöjd över:

”Bojan har en passion utöver det vanliga för AIK. Vi är överens om en roll som ger Bojan möjlighet att dels verka direkt på planen, men också i omklädnings- och tränarrummet med sin enorma spelarerfarenhet i vårt system för egenproduktion av spelare. Detta samtidigt som Bojan påbörjar sin formella tränarutbildning, sade AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Även Bojan själv, som även har möjligheten att spela A-lagsfotboll för klubbens samarbetsklubb Vasalund, är mycket glad över det nya jobbet:

”Jag har under en längre tid funderat på en ledarroll och när jag fick frågan från AIK så var det ett enkelt val och inget att fundera över. AIK är den enda klubben där jag verkligen har kunnat vara mig själv till 100% och även ”tillåtits” att vara Bojan till 100%. Alla vet att det inte finns någon klubb som jag hellre vill vara i än AIK och nu får jag en viktig roll i klubben som jag älskar. AIK:s Ungdomsakademi har med mycket kunnigt folk gått framåt starkt under de senaste åren och jag kommer att kunna bidra med min erfarenhet från många klubbar och olika ledare då jag har både positiva och negativa upplevelser i bagaget. Det är ett mycket viktigt jobb och jag vill kunna bidra till att juniorspelarna tar det sista steget upp till A-laget. Det nya samarbetet med Vasalund gjorde valet ännu enklare då jag fortfarande kan vara aktiv som fotbollsspelare och del av AIK. En bra mix, säger Bojan Djordic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply