Klart: 16-årig svensk till Championship klubb

Ayomide Opeyemi Jibodu klar för Championship klubben Derby County

Efter provspel med klubbens ungdomslag, där han imponerade, presenterades den svenske 16-åringen Ayomide Opeyemi Jibodu från AFC Uniteds akademilag igår som Derby Countys nya värvning.

Ayomide Opeyemi Jibodu, som förra året var i Liverpool för provspel, åkte i augusti åter över till England. Denna gång för ett provspel med Derby County, en klubb som spelar i Championship. Där fick han chans att spela med klubbens ungdomslag och gjorde bra ifrån sig. Igår presenterades 16-åringen som klar för den engelska klubben. Det meddelade hans gamla klubb AFC United på sin hemsida.

– Processen kring övergången har varit väldigt noggrann och genomtänkt där vi har tagit yttersta hänsyn för Ayomides framtid. Under samma tid bjöd Derby County in representanter från AFC’s ledning för att bekanta sig med klubben.

– Under besöket fick vi ett väldigt professionellt intryck av klubben, dels hur långt fram föreningen är i sitt nytänk med utvecklingen. Ayomides pappa som också var med på resan fick bekanta sig med klubben och se hur de jobbar i akademin och samtidigt bilda sig en uppfattning kring skolgång och de boendeförhållanden som väntar Ayomide. Derby County gör en storsatsning på sin ungdomsakademi och har idag sex spelare från sina egna led i A-truppen, något som tilltalar oss väldigt mycket, skriver AFC United på webbplatsen och fortsätter:

– Det är viktigt för oss att Ayomide kommer till en klubb där chansen är betydligt större att nå toppen, än vad det kan vara i de större klubbarna. Skolan och klubbens värderingar har också haft en avgörande betydelse för denna övergång, ty det viktigaste av allt, är att Ayomide själv trivs och blir väl omhändertagen.

I Derby County finns även en svensk sen tidigare, den 19-årige Isak Ssewankambo.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365