Kim Källström – bästa utlänningen någonsin?

Kim Källström kan framröstas som Schweiz bästa utländska spelare

I landslaget är Kim Källström en av de spelare som får utstå mycket kritik. Men i den schweiziska ligan dominerar han och mittfältaren ser ut att bli framröstad som schweiziska ligans bästa utländska spelare genom tiderna.

Det är inte alltid lätt att heta Kim Källström och spela i det svenska landslaget under Erik Hamrén. När landslaget har haft sin tuffa tid under de senaste åren har flera spelare fått utstå en stor mängd av fansens kritik. Tyvärr har Kim Källström varit en måltavla för många.

Hans karriärval var också förvånande i somras. Efter en trevande period i Ryssland så lämnade han Spartak Moskva och många trodde att han skulle flytta hem, eller spela i en någorlunda stor liga. Men han valde Schweiz och han skrev på för klassiska Grasshoppers. Inledningen i Schweiz har varit imponerande och nu ser han ut att bli framröstad som ligans bästa utländska spelare genom tiderna.

Ser ut att slå flera legendarer

Listan över kända utländska spelare i den schweiziska ligan är inte så dålig heller. Storspelare som Karl-Heinz Rummenigge, Robert Prytz och Giovane Elber finns med i omröstningen som tidningen Blick håller. Just nu har Kim Källström 18.8% av rösterna. Med det leder han just nu tävlingen överlägset.

Topp 5 just nu (1:a december)
1. Kim Källström – 18.8%
2. Christian Gimenez – 11.2%
3. Richard Nunez – 10.6%
4. Ivan Zamorano – 9.3%
5. Giovane Elber – 7.7%

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365