Khalili sänkte Mjällby

Janne Andersson och hans Norrköping imponerade i premiären med att besegra Mjällby AIF på Strandvallen, trots att man spelade med en man mindre. Peking fick på så vis med sig en god känsla från premiären till årets första match på Nya Parken, en match som inte skulle bli helt lätt då Olssons Gefle stod på schemat.

Det var dock Anderssons Norrköping som tog tag i taktpinnen från start. Så tidigt som i den 20:e minuten kunde hemmalagets isländske skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson ge Peking ledningen då han säkert placerade in ettan. Gefle spelade upp sig efter ledningssmålet, men tappade oturligt nog något i tempo efter att Jakob Orlov fått kliva av i den 31:e minuten på grund av en skada. Den första halvleken slutade 1-0.

Olsson manade säkerligen på sina mannar i halvtid, då de trots Orlovs skada spelade en fortsatt fin fotboll. I den 55:e minuten kom utdelningen när Mikael Dahlberg höll sig framme och prickade in 1-1 för Gefle. Dahlbergs mål var ett poänggivande sådant, men höll den här gången inte hela vägen.

Andersson visade än en gång prov på fin fingertoppskänsla med att byta in Imad Khalili som bara nio minuter senare skickade in det avgörande målet bakom Hugosson. Norrköping tar med sig tre poäng från hemmapremiären och går upp på andraplats.