Kennedy tvåmålsskytt för andra matchen i rad

AIK:s fina form på bortaplan håller i sig. Redan i den femte minuten utnyttjade AIK hemmalagets slarv och den glödhete Kennedy Igboananike tog till vara på chansen. Nigerianen drog till med ett skott några meter utanför straffområdet – stolpe in och alltså en riktig drömstart för Igboananike och  ’Gnaget’.

Häckens profiliske målskytt Moestafa El Kabir kvitterade dock före pausvilan. Kyriakos Stamatopoulos lyckades inte få bort bollen efter en hörna vilket El Kabir utnyttjade och tryckte vaket dit kvitteringen på volley.

Igboananike skulle dock replikera. Knappa timmen spelad lurade han bort sin försvarare med en lurig mottagning och stänkte med vänstern bollen upp i krysset, efter fint förarbete från Martin Mutumba. 2-1 till gästerna var ett faktum, och Igboananikes åttonde och nionde mål i Allsvenskan för säsongen är ytterligare två läckra mål.

– Det spelar ingen roll om det är vänster eller höger för mig, det gäller bara att hitta träffen, sa Igboananike till Cmore efter matchen.

AIK skulle också göra 3-1, denna gång genom högerbacken Martin Lorentzon som helt ensam fick stå endast ett par meter från målvakten Kristoffer Källqvist och skarva in trean. Bra frispark från Mutumba men onekligen dåligt försvarsspel från Hisingslaget.

Unge Carlos Strandberg, född 1996, gav dock Göteborgarna en rejäl dos hopp med endast ett fåtal minuter kvar att spela när han mycket vackert rundade AIK-målvakten Stamatopoulos och rullade in bollen i det öppna och nakna målet, men Häcken kom inte närmre än så och fjolårets tabelltvåa fortsätter att gå knackigt.

AIK fortsätter alltså sin resa mot SM-guldet, då man ligger tvåa för närvarande bakom Malmö, dock ligger man bakom endast på målskillnad. Helsingborg har dock två matcher mindre spelade och kan klättra förbi.