Kaptenens knepiga mål fixade oavgjort

Bayern München, med nyförvärvet Xabi Alonso från start, reste till Gelsenkirchen för match mot den troliga toppkonkurrenten Schalke 04.

Publiken på VELTINS-Arena fick se gästerna rivstarta matchen, och Schalke-målvakten Ralf Fährmann tvingades kanonrädda två gånger om.

Tio minuter in i matchen kunde dock Bayern sätta 1-0 då nyförvärvet Robert Lewandowski hittade nätet efter fint förarbete av ett annat nyförvärv, nämligen Sebastian Rode.

Båda lagen hade ett par halvlägen men Lewandowskis ledningsmål förblev halvlekens enda.

Dryga kvarten in i den andra halvleken kunde hemmalaget kvittera Bayerns ledning, då kaptenen Benedikt Höwedes påpassligt satte kvitteringen efter en tilltrasslad frisparkssituation.

Trots ihärdig Bayern-press i slutet av matchen kunde Schalke inkassera sin första poäng i årets Bundesliga.