Kalmar segrade hemma mot Örebro

Båda lagen försökte rulla boll och båda lagen skapade också lägen, men ändå inga riktigt heta. Matchens första mål kom dock efter ett misstag. Örebro rullade boll bra, men tappade bollen som sista man. Tobias Eriksson tog bollen och spelade till Måns Söderqvist som enkelt la in 1-0. Det stod sig också till pausvilan.

I den andra halvleken fick bortalaget ett bra läge direkt på hörna, men bollen räddades på mållinjen. Istället kunde Mats Solheim vackert skjuta in 2-0 till hemmalaget i den 50:e minuten. Både Kalmar och Örebro fortsatte skapa lägen efter målet. Hemmalagets målvakt Lars Cramer fick göra några fina räddningar samtidigt som Måns Söderqvist missade friläge. De missade chanserna betydde tillslut att Kalmar vann med 2-0, vilket inebar deras första seger på hemmaplan den här säsongen.

Örebro ligger kvar i mitten efter dagens förlust medans Kalmar går upp på andra plats, endast en poäng efter ledande Malmö FF.