Sepp Blatter förhörs av Schweiziska myndigheter

bet365

Sepp Blatter under kriminell utreding

Sepp Blatter befinner sig just nu i förhör i Schweiz. Ännu är inte alla detaljer kända men uppgifter ger en fingervisning om vad det handlar om.

FIFAs presskonferens har ställts in. Enligt BBC ska Sepp Blatter kallats in till förhör med Schweiziska myndigheter. I ett uttalande från från Schweiziska justitiekanslerns kontor ska man ha inlett en förundersökning mot Blatter om någon form av kriminalitet. Bland annat ska polisen genomsökt Blatters kontor.

Ännu är inte mycket känt men källor till BBC uppger att Sepp Blatter granskats av schweizisk polis misstänkt för att på använt kriminella metoder för att styra FIFA alternativt styrt organisationen på ett opassande och krimeinellt sätt.

Uppges skickat muta till Michel Platini

Enligt Independent rör det sig främst om ett TV-avtal Sepp Blatter skrivit under med Karribiske fotbollschefen Jack Warner 2005, vad som misstänks ha skett på ett kriminellt sätt med överenskommelsen är ännu inte känt.

Samtidigt har källor till Independent uppgett att Sepp Blatter försökt muta UEFAs generaldirektör, Michel Platini, med på 1,8 miljoner.

FIFA samarbetsvilliga

I ett officiellt uttalande från FIFA uppger man att organisationen fullt ut kommer samarbeta med Schweiziska myndigheter genom hela undersökningen:

– Vi kommer fortsätta samarbeta genom hela förundersökningen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply