”Juan Carlos Unzue perfekt för att ta över Barcelona”

Efter Luis Enrique – assisterande tränaren tar över?

Luis Enrique kommer officiellt att lämna FC Barcelona efter att den här säsongen är färdigspelade. Med bara några månader kvar måste nu Barcelona börja leta efter en ersättare. Men enligt Sky sports La Liga-expert, Gulliem Balague, kan svaret de söker redan finnas i klubben.

Barcelona har varit en klubb i det svängt om den här säsongen. Efter att ha tappat rejält med mark i La Liga börjar de nu komma ikapp i och med gårdagens ligavinst mot Valencia med 4-2 på Camp Nou. Samtidigt vände de ett jätteunderläge mot Paris Saint-German när den avslutande matchen i dubbelmötet slutade i en överkörning 6-1, vilket dock var precis nog för att avancera.

En av anledningarna till framgångarna har varit tack vare Luis Enriques taktiska kompetens. Nästa säsong kommer de dock att få klara sig utan honom.

Kan ha ersättaren i klubben

Spekulationerna kring vem som ska ersätta Barca-tränaren har redan tagit fart. Just nu är favoriten Juventus-tränaren Maxi Allegri. Han kan dock ta över Arsene Wenger i Arsenal, men trots att han är eftertraktad – och Barca med största sannolikhet skulle kunna få över honom – tycker Gulliem Balague, som är La Liga-expert på engelska Sky Sport, att de inte borde krångla till saker och ting.

– Jag tror att Barcelona redan har sin ersättare till Luis Enrique i klubben. Den assisterande tränaren (Juan Carlos Unzque) är perfekt att ta över. Han kan klubbens filosofi, vilket är det viktigaste när du tränar ett lag som Barca, säger Balaque i en sändning för Sky Sports.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar superstjärnorna i Barca 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply