Jonjo Shelvey kan stängas av efter rasistiskt påhopp

bet365
Jonjo Shelvey kan stängas av efter rasistiskt påhopp

Jonjo Shelvey riskerar lång avstängning efter skandal

Rasism i fotbollen är något alla stora fotbollsländer jobbar stenhårt emot. Men det kommer ändå fram skandaler då och då – senast är Jonjo Shelvey som kan stängas av efter ett nytt rasistpåhopp.

Trots att världen är mindre än någonsin, personer från alla världsdelar bor tillsammans och att samtliga fotbollslag har flera olika etniciteter i sina lag så är rasism fortfarande ett stort problem. Det har funnits flera kända skandaler i Premier League, framför allt Luis Suarez och John Terry har uppmärksammats och stängts av för rasistiska påhopp.

Det finns dock stora problem med rasism i andra länder också. Svenskbekantingen David Accam har råkat ut för det, Inter har haft problemet, Turkiet brottas med det och Yaya Touré brottas även med det. Senast i raden av rasistiska anklaganden har Jonjo Shelvey råkat ur för. Newcastles mittfältare riskerar nu lång avstängning efter sina yttranden mot Wolverhampton.

Skrek kränkande ord

Det var när Newcastle mötte Wolverhampton i september som inhoppande Jonjo Shelvey ska ha skrikit kränkande ord mot en mörkhyad  Wolves-spelare i den 87:e minuten. The Northern Eco skriver att FA utreder situationen och Shelvey väntas även lämna in ett yttrande före den 16:e november.

Shelvey kan komma att stängas av över 10 matcher om han döms skyldig.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply