bet365

Jere Uronen på väg till belgiska Genk

Genk uppges ha gjort klart med Helsingborgs Jere Uronen

Helsingborgs IF befinner sig fortfarande i en svår ekonomiskt situation och man måste få in pengar från alla håll och kanter. Nu är man nära en försäljning av nyckelspelaren Jere Uronen då han är på väg till Genk.

Henrik Larsson, tränare i Helsingborgs IF, har redan presenterat flera nyförvärv inför 2016. Martin Christensen, Viktor Ljung, Adam Eriksson och Calle Wede har redan skrivit på för klubben inför nästa säsong. Alla dessa spelare har dock varit bosmanvärvningar på grund av HIF:s ansträngda ekonomi.

Man har även tappat lagkaptenen Pär Hansson och nu är nästa smäll på väg att träffa klubben. Enligt Fotbollskanalen och flera belgiska källor har Genk gjort klart med Jere Uronen. Inget är bekräftat av varken Helsingborg eller Genk än, men FK menar att en affär är så gott som klar.

”Jag säger ingenting”

Uronen har tidigare haft intresse på sig både från Italien, England och Tyskland. Trots att han har varit med i en evighet är vänsterbacken blott 21 år gammal och har därför många år framför sig utomlands. Men HIF:s ordförande vill inte säga någonting gällande ryktena:
– Jag säger ingenting. Det är Henke Larsson (manager) som sköter allt med transfers, säger Helsingborgs ordförande Sten-Åke Tjärnlund.

Uronens kontrakt med Helsingborg går ut i sommar och kan därför gå för en mindre summa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply